Potlesk divákov je tou najlepšou odmenou

2013-08-20 12:00:00

Michalovčania výborne zvládli derby s Prešovom, o víťazstve rozhodli už v prvom polčase. Diváci opäť nesklamali.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce pokračujú vo víťaznom ťažení aj naďalej. Ak do štatistík zarátame aj pohárový triumf v Námestove, tak zverenci trénera Jozefa Bubenka natiahli svoju víťaznú sériu na štyri duely. V nedeľu ich doma čakal prvý náročnejší súboj v novej sezóne proti Tatranu Prešov, v ktorom podali výborný výkon a exligistu porazili pred vyše štyrmi tisíckami divákov vo skvelej atmosfére 2:0, keď už do prestávky viedli o dva góly.

Mužstvo hralo so srdcom

Hráčom MFK Zemplín sa po dlhšom čase podarilo v súťaži poraziť súpera z kategórie silnejších, pretože v uplynulých sezónach pravidelne v zápasoch „pravdy“ so súpermi poškuľujúcimi po postupe pohoreli. Tentoraz ale o prvej minúty dávali jasne najavo, že doma priamym konkurentom body púšťať určite nechcú. „Z našej strany to bol výborný duel, mužstvo hralo 90 minút so srdcom a jednoznačne dominovalo. Myslím si, že to, čo ukázali, ocenili aj diváci. Celý zápas ich bavili a tí ich po ňom odmenili mohutným potleskom. To je pre hráčov tá najlepšia odmena. Hráme pre divákov, sme radi, že sa štadión naplnil a že odchádzali spokojní. Radi by sme v tom pokračovali aj naďalej,“ hovoril po stretnutí Jozef Bubenko.

Zaslúžené víťazstvo

Východoslovenské derby rozhodol dvoma gólmi michalovský útočník Michal Hamuľak, ktorý tak potvrdil výbornú streleckú formu z ostatných súbojov. Po piatich kolách má na svojom konte už 7 presných zásahov! Proti Prešovu skóroval v 2. a 19. minúte. Lepší štart si domáci ani nemohli želať. „Vedeli sme, že ak dostaneme Tatran pod tlak a dostaneme sa do šancí, tak dáme aj góly. Hrali sme veľmi dobre, ale ešte nie sme pripravení v takom tempe hrať celých 90 minút. Ale vyhrali sme zaslúžene, Prešov sme v druhom polčase nepustili do žiadnej gólovej šance,“ skonštatoval skúsený lodivod, ktorý triumfoval proti materskému tímu.

Doma bez zaváhania

Po troch zápasoch na vlastnom štadióne majú zatiaľ Michalovčania stopercentnú bilanciu. Tri výhry, deväť bodov a skóre 6:0 hovoria za všetko. Aj keď v nedeľu veľa nechýbalo a Prešov mohol Raškovu sériu domácej nepriestrelnosti ukončiť. Dávid Leško však v úplnom závere prvého polčasu zahodil pokutový kop... Domáca bilancia teší aj J. Bubenka. „Samozrejme, ale stále máme na čom pracovať. Chceme, aby naša výkonnosť ešte viac gradovala,“ uviedol. Fantastická divácka návšteva, ktorú môžu zemplínskemu druholigistovi závidieť aj tímy z Corgoň ligy, vytvorila ešte lepšiu atmosféru. Michalovčania prepisovali históriu, pretože na ich vynovenom štadióne na zápase A-mužstva ešte štvortisícová návšteva ani raz nebola. Zrodila sa až teraz, necelé štyri roky po otvorení tohto stánku.

Zdroj: denník Korzár