Mladíci z Michaloviec sa tešia na Real Madrid

2013-08-10 12:00:00

V piatok sa v Michalovciach uskutočnila tlačová konferencia pred blížiacim sa 4. ročníkom Michalovce Cupu.

Na tomto špičkovom dorasteneckom turnaji, ktorý sa bude konať v dňoch 13. až 16. augusta, sa okrem domáceho celku predstavia aj španielske veľkokluby Real Madrid a Villarreal, ukrajinský Šachtar Doneck, talianske Chievo Verona a slovenská Dukla Banská Bystrica.

„Toto podujatie sa stáva športovým sviatkom nielen v Michalovciach, ale aj v celom Zemplíne. Už pred rokom bol Michalovce Cup kvalitne obsadený, teraz sme latku podvihli ešte vyššie. Verím, že na turnaj príde dosť ľudí, naši mladí futbalisti sa, podobne ako vlani, medzi európskou špičkou nestratia a ukážu, že môžu hrať dôstojnú partiu s každým súperom,“ povedal primátor mesta Viliam Zahorčák.

„Záleží nám na našej mládeži, a preto sme sa rozhodli ísť cestou, ktorú síce deklarujú aj ostatné kluby, ale nič konkrétne pre to nerobia, teda umožňujeme našim mladíkom konfrontácie so špičkovými klubmi. Aj preto každoročne organizujeme Michalovce Cup, ktorý má tentoraz doslova hviezdnu účasť. Prináša to svoje ovocie, pretože v minulej sezóne dosahovali naši žiaci aj dorastenci výborné výsledky. Snažíme sa im plniť ich sny, môžu zahrať proti špičkovým družstvám, čo môže byť motiváciou do ich ďalšej kariéry,“ uviedol predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.

„Ja za chlapcov môžem povedať, že na turnaj sa veľmi tešíme. Je to pre nás niečo nové. Tento ročník bude mať vysokú kvalitu, na ktorú nás tréner dôkladne pripravoval. Verím, že sa to prejaví aj na ihrisku. My sa budeme snažiť dosiahnuť čo najlepšie výsledky a odviesť maximum,“ vyjadril sa kapitán Michaloviec U17 Jozef Vajs.

O vstupenkách

Keďže o turnaj je nielen v Zemplíne, ale aj v širokom okolí, veľký záujem, klub bude predávať vstupenky aj v predpredaji. Od pondelka si ich budete môcť kúpiť na sekretariáte klubu a ich ceny sú nasledovné: celodenný lístok na utorok, stredu a štvrtok bude stáť 2 eurá, v piatok 3 eurá. Pozor, keď si však budete kupovať lístok na štvrtok, kedy sa bude hrať aj duel Michalovce – Real Madrid, je potrebné uviesť, že chcete vstupenku práve na tento deň. Ďalšou dôležitou informáciou je tá, že senior karty, štandardné permanentky a štandardné VIP vstupenky na tento turnaj neplatia. Vstup zdarma budú mať iba držitelia preukazov ZŤP a deti do 120 cm.

Zdroj: denník Korzár