Stretnutie v hlavnom meste odložené

2016-03-01 12:00:00

S bratislavským Slovanom sa Michalovčania stretnú v náhradnom termíne, hrať by sa malo v stredu 9. marca.

Stretnutie ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce v rámci 21. kola futbalovej Fortuna ligy sa v utorok neuskutoční. Dôvodom je nespôsobilý vodou podmočený trávnik na Pasienkoch po intenzívnom daždi v Bratislave.

Malo sa hrať od 19.00 h. Náhradný termín určili na stredu 9. marca so zatiaľ neznámym časom výkopu. "V úradnom hracom čase som skontroloval stav hracej plochy, ktorá je podmočená a tým pádom nespôsobilá pre odohratie ligového stretnutia. Zohľadnil som aj to, aby bolo ochránené zdravie a bezpečnosť hráčov," zdôvodnil rozhodnutie hlavný rozhodca zápasu Peter Kráľovič, priniesla ho facebooková prezentácia Slovana Bratislava.

Slovanisti zároveň informujú svojich fanúšikov, ktorí si zakúpili vstupenky, že tie budú platné na domáci zápas s Michalovcami, ktorý sa odohrá v náhradnom termíne. "Fanúšikovia majú taktiež možnosť vrátiť zakúpené vstupenky, za ktoré dostanú späť peniaze a to priamo na sekretariáte ŠK Slovan Bratislava v pracovných dňoch v čase 09.00 - 12:00 a 13.00 - 16:30," informuje ŠK Slovan na svojej stránke. Je to už druhý odložený zápas utorkového programu Fortuna ligy. Tým prvým bolo stretnutie MŠK Žilina - AS Trenčín s pôvodným termínom výkopu o 16.55 h.

Michalovčania absolvovali dlhú cestu do Bratislavy, futbalu sa však nedočkali. Tréner hostí Stanislav Griga ocenil najmä fakt, že rozhodcovia vzali do úvahy možné riziko zranenia na ťažkom podmočenom teréne. "V žiadnom prípade sme odloženie zápasu neprivítali, cestovali sme sem šesť hodín cez celú republiku a teraz tu zostávame prespať. Zápas sme chceli odohrať, ale zdravie hráčov je len jedno a najhoršie by bolo, keby prišlo k nejakému zraneniu. Ten zápas by sa zrejme aj v týchto podmienkach odohral, ale terén bol skutočne na hranici zdravia. Najhoršie by bolo, keby rozhodca v 40. minúte povedal, že sa ďalej hrať nedá. Preto rozhodnutie arbitrov berieme ako fakt."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 4. marca o 18.00 hod.: Žilina - Michalovce (22. kolo)

Streda 9. marca o ??.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (dohrávka 21. kola)

Nedeľa 13. marca o 14.30 hod.: Michalovce - Trenčín (23. kolo)