Albert Rusnák ostáva v službách MFK Zemplín

2013-07-13 12:00:00

Vracia sa k mládeži, stal sa trénerom mladších dorastencov U17. Hoci sa mu ozvali aj iné kluby, je rád, že zostáva v štruktúrach michalovského klubu.

Kormidelník Albert Rusnák, ktorý krátko pred koncom uplynulej sezóny predčasne skončil na lavičke druholigového A-mužstva Michaloviec, bude aj naďalej pracovať v štruktúrach MFK Zemplín. Po vyše dvoch mesiacoch dovolenky v stredu opäť zavítal na michalovský štadión a odštartoval letnú prípravu s prvoligovým mladším dorastom U17, kde obsadil post hlavného trénera.

Bol pozrieť syna v Anglicku

A. Rusnáka odvolalo vedenie klubu po zápase 29. kola s Podbrezovou, v ktorom mužstvo v presilovke o dvoch hráčov stratilo vedenie a prehralo 2:3. Ako sa s odstupom času pozerá na svoj koniec pri „áčku“? „Bolo to rozhodnutie klubu, ktoré som akceptoval a bral ako realitu. Vedenie chcelo nejakú zmenu, preto ma odvolalo. Vždy je totiž jednoduchšie vymeniť trénera ako viacerých hráčov,“ povedal na úvod prešovský rodák, ktorého majitelia klubu oficiálne poslali na dovolenku. Počas nej rozhodne nelenil. „Bol som za synom Albertom v anglickom Manchestri, pretože dlho som ho nevidel hrať, ale aj na kvalifikačnom turnaji v Srbsku, kde som sledoval výkony slovenskej 19-ky, v drese ktorej sa predstavil aj Róbert Kovaľ. A keďže som bol dohodnutý na pokračovaní spolupráce s MFK Zemplín, v posledných týždňoch som si robil prípravu družstva U17,“ prezradil.

Mal aj iné ponuky

Bývalý útočník, ktorý si v drese 1. FC Košice zahral aj Ligu majstrov, netajil, že o jeho služby sa zaujímali aj ďalšie kluby. „Ozvali sa mi, ale iba cez telefón. Keďže ja som bol stále zmluvne viazaný s Michalovcami, hneď to padlo. Dohodli sme sa na ďalšej spolupráci, na ktorú sa teším. Som rád, že zostávam v štruktúrach klubu,“ dodal A. Rusnák. V súvislosti s jeho menom sa hovorilo o tom, žeby sa mohol stať trénerom prvoligových Zlatých Moraviec, na lavičku ktorých však pred časom zasadol Branislav Mráz. „Telefonovali mi nielen z ViOnu, ale i Prešova či Rimavskej Soboty, ale ako som už spomenul, bol som už dohodnutý s MFK Zemplín. Avšak, keď bude možnosť posunúť sa vyššie, rád nejakú zaujímavú ponuku prijmem.“

S chlapcami je spokojný

K michalovskej mládeži sa A. Rusnák vracia po necelých 15 mesiacoch. Predtým, ako sa stal koučom druholigového tímu mužov, viedol starších dorastencov. Teraz prechádza o kategóriu nižšie, k mladšiemu dorastu U17, kde nahradil Jána Gajdoščíka. „Prvý tréning letnej prípravy sme mali v stredu dopoludnia. S chlapcami som zatiaľ spokojný, sú šikovní a vnímaví a veľmi dobre sa mi s nimi spolupracuje. Ak budú takto pokračovať, bude to len dobré,“ doplnil na záver 39-ročný kormidelník.

Zdroj: denník Korzár