Premiérovým gólom rozhodol zemplínske derby

2013-05-24 12:00:00

M. Matej si otvoril gólový účet vo Veľkých Revištiach. Aj keď Michalovčania boli lepším tímom, zostali s prázdnymi rukami.

Prestížne zemplínske štvrtoligové derby sa stalo korisťou Veľkých Revíšť. Tí na vlastnom trávniku po bojovnom výkone zdolali B-mužstvo MFK Zemplín Michalovce najtesnejším rozdielom 1:0, keď o jediný presný zásah dohrávaného zápasu sa postaral už v 11. minúte Marián Matej. Víťazný celok tak poskočil v tabuľke na 7. miesto, rezerva je o priečku nad ním s jednobodovým náskokom.

Nezvládli začiatok

Mužstvo od Laborca doplatilo na úvod zápasu, kedy inkasovalo rozhodujúci gól. „Vedeli sme, do akého prostredia ideme, čo máme hrať, a aj to, že súper na nás tvrdo vybehne. Začiatok sme však nezvládli, urobili sme chybu, po ktorej domáci skórovali. Nezvládli sme to v hlavách, v úvode sme boli až príliš vyhecovaní,“ skonštatoval obranca michalovského B-mužstva Viktor Kostovčík, ktorý ďalej pokračoval: „Aj keď sme vo zvyšnom priebehu duelu boli lepším tímom, neuspeli sme. Chýbal nám aj kúsok šťastia. Futbal je aj o chybách, my sme ich urobili viac, preto sme obstáli bez bodu,“ V nedeľu čaká rezervu MFK Zemplín o 10.30 hod. domáci súboj so Svidníkom.

Zavrel oči a vystrelil

Zverenci trénera Emila Sudimáka si lepší vstup do stretnutia ani nemohli priať, krásna strela Mariána Mateja po vyše 11. minútach hry znamenala trojbodový zisk. „Gól padol po odrazenej lopte, zavrel som oči, vystrelil a trafil som to presne,“ rozhovoril sa šťastný strelec, ktorý na margo zápasu dodal: „Vyvíjal sa presne tak, ako sme si predstavovali – hostia držali loptu na svojich kopačkách. My sme však súboj takticky zvládli veľmi dobre.“ Po svojom zimnom príchode zo Sobraniec skóroval tento ofenzívny stredopoliar v drese TJ prvýkrát. „Dúfam, že teraz si mi to tam bude padať častejšie. Vyhrali sme druhý zápas v rade, bojovali sme a tri body sme si zaslúžili. Triumfovať chceme aj najbližšie v nedeľu, kedy opäť doma nastúpime proti Vysokým Tatrám,“ dodal M. Matej. 

Zdroj: denník Korzár