MFK Zemplín opäť stratil vyhratý zápas

2013-05-14 12:00:00

Tretíkrát v rade prešustroval náskok, tentoraz dokonca dvojgólový. V Dolnom Kubíne iba remizoval.

To sa môže stať vari len michalovským futbalistom. Druholigový celok zo Zemplína totiž opäť nedotiahol do víťazného konca prakticky vyhratý zápas. Stalo sa mu to už v treťom dueli za sebou, tentoraz v Dolnom Kubíne, kde vyhrával už 2:0, ale napokon sa musel uspokojiť iba s jediným bodom za remízu 2:2.

Domácim darovali bod

MFK Zemplín nastúpil na Orave už bez trénerov Alberta Rusnáka a Jozefa Džubaru, ktorých vedenie pred týždňom odvolalo. Na lavičke sedel Ján Gajdoščík, ktorý povedie mužstvo aj v záverečných troch kolách. Michalovčania začali už tradične veľmi dobre a po necelej polhodine vyhrávali 2:0. „V prvom polčase sme na ihrisku dominovali a naše vedenie bolo úplne zaslúžené. Po prestávke však domáci zmenili hru, začali hrať dôraznejšie, hru vyrovnali a podarilo sa im streliť kontaktný gól. Potom sa hralo zväčša iba medzi šestnástkami, ale v úplnom závere urobil školácku chybu Bréda a kurióznym gólom domáci vyrovnali,“ uviedol kapitán Zemplínčanov Miroslav Božok.

Zbytočná nervozita

Aktuálne šiesty celok pelotónu tretíkrát v rade prešustroval výborne rozohraný zápas. Postupne stratil vedenie v Dunajskej Strede, doma s Podbrezovou a naostatok v Dolnom Kubíne. Hlavu v smútku z toho má i M. Božok. „Ešte som sa s niečím takým nestretol v žiadnom tíme. Sám neviem povedať, čím to je. Ale každopádne to nie je dobré, lebo kvôli tomu sa zvyšuje nervozita v kabíne, vo vedení klubu, ale aj medzi fanúšikmi. Verím, že v najbližšom zápase už niečo podobné nedopustíme,“ poznamenal odchovanec michalovského futbalu.

Strelecky sa mu darí

Jeden z dvoch michalovských gólov zaznamenal v sobotu práve M. Božok, ktorý v 28. minúte zvyšoval na 2:0. Tvorca hry nie je vychýreným strelcom, ale po návrate do rodného hniezda si obul strelecké kopačky. Na svojom konte má totiž už štyri presné zásahy. „Darí sa mi, to je pravda, ale je veľká škoda, že nedokážeme vyhrať,“ dodal. Pred mužstvom MFK Zemplín sú posledné tri súboje sezóny, najbližšie nastúpia doma proti Sencu. „Chceme v nich uspieť a potešiť fanúšikov. Už je načase zvíťaziť,“ uzavrel M. Božok.

Zdroj: denník Korzár