Dunajská Streda zvýšila náskok na čele

2013-04-28 12:00:00

Zvíťazila v Rimavskej Sobote, kým jej prenasledovateľ z Podbrezovej iba remizoval na pôde Senca.

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 27. kola druhej najvyššej slovenskej súťaže 2012/2013:

MŠK Rimavská Sobota - FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)
Gól: 72. Velický (z pok. kopu), ŽK: 24. Sivčevič, 51. R. Rubint - 3. Kutlík, rozhodovali: Straka - T. Somoláni, Poláček, 513 divákov

V prvom polčase boli aktívnejší domáci, ale Katona a Migaľa nepremenili svoje šance. Najväčšiu príležitosť prvého dejstva spálil hosťujúci Hošek, ktorého hlavičku v 42. minúte vytlačil domáci gólman Kostolanský nad bránku. Po zmene strán mali v 66. minúte obrovskú šancu domáci, ktorí išli do brejku, ale Katona zoči-voči dunajskostredskému brankárovi neotvoril skóre. O dve minúty chytil Kostolanský strelu Hošeka, ale v 72. minúte sa už hostia ujali vedenia, keď po faule Tomáša Kubíka na Velického nariadenú jedenástku premenil sám poškodený. Vyrovnať mohol v 80. minúte Zvara, ale hlavičkoval tesne vedľa.

TJ Baník Ružiná - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:1 (0:0)
Góly: 66. a 77. M. Ferenc, 69. M. Kočiš - 71. Kubena, ŽK: 82. Daško - 31. J. Chomistek, 39. Mizerák, rozhodovali: Smolák - Borsányi, Bobko, 200 divákov

Domáci boli v prvom polčase aktívnejší, ale nedokázali využiť svoje šance. Až v 66. minúte zakončil akciu Boháčik a odrazenú loptu poslal do siete hlavou Ferenc - 1:0. O tri minúty pridali domáci druhý gól, keď sa presadil z pravej strany Kočiš. O ďalšie dve minúty však znížili hostia Kubenom na 1:2. Ferenc potvrdil svoj dobrý výkon v 77. minúte tretím ružinským gólom. Domáci získali dôležité tri body v boji o záchranu.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 3:0 (1:0)
Góly: 9. Gamkrelidze, 48. Jurčo, 80. D. Kunca, ŽK: 21. Vernon, 77. Božok, 84. Janočko - 5. Hanuščák, ČK: 31. M. Seman (Bardejov) za kopnutie súpera na zemi, rozhodovali: Hracho - Hancko, Jankovič, 1 135 divákov

V Michalovciach sa hral futbal solídnej úrovne. Domáci sa presadili už v deviatej minúte, keď si na center nabehol Gamkrelidze, ktorý otvoril skóre. Dej zápasu ovplyvnila aj 31. minúta, keď dostal červenú kartu kapitán hosti Seman. Od tohto momentu domáci kontrolovali priebeh duelu a dvoma gólmi v podaní Jurča a Kuncu stanovili konečný výsledok 3:0.

MFK Dubnica nad Váhom - FK Slovan Duslo Šaľa 0:0
ŽK: 14. Mejič, 50. Švirik, 87. Svorada - 54. Tomiš, rozhodovali: Šubiar, Rozbek a Žákech, 270 divákov

Dubnica remizovala so Šaľou, hoci oba tímy mali aj blízko k víťazstvu. Hostia nastrelili trikrát žrď, ale v záverečnej minúte Kolmokov vychytal Števčekovu tutovku. Stretnutia v rýchlom slede za sebou sa podpisujú na výkonnosti najmä mladých domácich hráčov, ktorí nepodali plnohodnotný výkon.

MFK Dolný Kubín - FC ŠTK 1914 Šamorín 1:1 (0:1)
Góly: 53. T. Kubica - 5. Ležaič, ŽK: 65. Drengubiak (Dolný Kubín), rozhodovali: Ježík - Mikulaj a Adám, 420 divákov

Prvý polčas ovplyvnil rýchly gól, keď po hrubej chybe domácej obrany presnou strelou Ležaič otvoril skóre. Domáci mali prvú šancu v dvadsiatej minúte, keď po rohu Podolského v ideálnej pozícii hlavičkou Drengubiak trafil len do bočnej siete. Potom sa domáci snažili niečo urobiť s výsledkom, ale nevedeli sa presadiť cez zhustenú obranu hosti. Druhý polčas začali Dolnokubínčania naplno a v prvých piatich minútach kopali tri rohy. Dočkali sa v 53. minúte, keď Kliment centrom posadil loptu na hlavu Kubicu a ten vyrovnal - 1:1. Domáci mali veľkú šancu, keď Brčák vysunul Klimenta do gólovej pozície, ale jeho strelu zneškodnil hosťujúci brankár. Aj hostia mali ešte jednu šancu: v 75. minúte ju zlikvidoval Trabalík.

ŠK SFM Senec - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (0:1)
Góly: 74. Gogolák - 19. Kožička, ŽK: 29. T. Hanzel (Senec), rozhodovali: Kráľovič - Cuninka, Vindiš, 282 divákov

Prvú príležitosť na strelenie gólu mali domáci, keď v trinástej minúte po centri Vrableca neskóroval Ujčík. Hostia sa ujali vedenia v devätnástej minúte nedorozumením v domácej obrane. Domáci vyrovnali zásluhou krížnej prízemnej strely Gogoláka. V 84. minúte hosťujúci Tubonemi išiel sám na domáceho brankára, ten spolu s Polgárom odvrátili nebezpečenstvo.

Zdroj: SITA