MFK Zemplín doma podľahol Rimavskej Sobote

2013-04-23 12:00:00

Už do polčasu prehrávali 0:2, po zmene strán znížil z pokutového kopu Janočko, vyrovnať sa im však už nepodarilo.

Michalovskí futbalisti zaknihovali v utorok druhú prehru v rade, keď v dohrávanom stretnutí 21. kola druhej ligy neuspeli na domácej pôde s Rimavskou Sobotou, ktorej podľahli 1:2.

Gemerčania neprišli na rozdiel od svojich predchodcov do Michaloviec hrať defenzívny futbal. Domáci mali už tradične "silnejší" úvod, hneď v 5. minúte napriahol spoza šestnástky Božok a jeho strela presvišťala vedľa ľavej žrde Kostolanského brány. Potom hlavičkoval vedľa Hamuľak. V 8. minúte hlavou zle prihral Podhorin, lopty sa zmocnil Katona, ale v dobrej pozícii minul Jenčovu bránu. O sedem minút nato sa k strele odhodlal Danko, jeho pokus však bol málo razantný a Kostolanský s ním bez problémov poradil. Hostia hrozili po rýchlych protiútokoch a v 26. minúte sa dočkali: Adamova tečovaná strela skončila za chrbtom Jenča - 0:1. Následne neusmernil center Kuncu do brány Hamuľak, po ňom sa nepresadil po rohu Božoka ani Podhorin. V 37. minúte prišiel druhý gólový úder hostí. Na ľavej strane sa dostal cez Podhorina Pribula a z strelou z uhla obstrelil domáceho gólmana - 0:2. Michalovčanmi tieto góly otriasli a v 43. minúte mohli inkasovať aj do tretice, avšak jedovku Poleťa vyškriabal spod brvna Jenčo.


Cez prestávku urobil kormidelník MFK Zemplín Albert Rusnák dve zmeny v zostave. Z ihriska stiahol Podhorina s Dankom a do hry poslal Pereza s Gamkrelidzem. Hlavne druhý menovaný domácu hru oživil a svojou aktivitou robil v hosťujúcej obrane poriadny vietor. V 50. minúte práve Gamkrelidze po súboji so Zvarom vybojoval pokutový kop. Jeho realizátorom bol skúsený Janočko, ktorý penaltu bezpečne premenil - 1:2. Domáci ešte viac ožili, ale hosťujúca obrana odolávala. V 75. minúte v ofenzíve pohrozili aj Soboťania, striedajúci Labun však vystrelil vedľa. Krátko nato Janočkovu strelu z dobrej pozície zblokovala obrana hostí na rohový kop. V 80. minúte to skúšal aj Jurčo, ktorého pokus bol nepresný. A keď v 89. minúte neprestrelil spoľahlivo chytajúceho Kostolanského ani Gamkrelidze, odviezli si Gemerčania zo Zemplína tri body.


MFK Zemplín Michalovce - MŠK Rimavská Sobota 1:2 (0:2)

Góly: 51. V. Janočko (11 m) - 26. Marián Adam, 37. Pribula

ŽK: 31. Vernon, 44. L. Hruška, 59. Božok - 34. Migaľa, 84. Marián Adam

Rozhodoval: Marhefka - 1 080 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo – Podhorin (46. Perez), L. Hruška, Vernon, M. Vanák - S. Danko (46. Gamkrelidze), T. Sedlák, V. Janočko - D. Kunca, M. Hamuľak (68. P. Jurčo), Božok.

MŠK: Kostolanský – Siheľský, R. Rubint, J. Zvara, Poleť, Migaľa – Sivčevič (65. T. Labun), Marián Adam, Nilaš, Pribula – Katona (72. T. Kubík).

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. apríla o 16.00 hod.: Michalovce - Bardejov (27. kolo)

Utorok 30. apríla o 16.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (28. kolo)

Sobota 4. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (29. kolo)

 

FOTO: Štefan Madaras