V Šali sme zaknihovali prvú jarnú prehru

2013-04-20 12:00:00

Hoci boli Michalovčania lepším tímom, ani v jednej šanci neuspeli a podľahli domácemu Duslu najtesnejším rozdielom 0:1.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce ani v treťom vzájomnom súboji so Šaľou v tejto sezóne neuspeli a prehrali tesne 0:1, keď jediný gól zápasu zaznamenal domáci Ondrej Čurgali.

Prvú šancu v zápase si vypracovali Michalovčania, keď pod brvno zakončil Kovaľ, ale výborným zákrokom sa prezentoval gólman Kolmokov. Hostia mali prevahu, ale už v 10. minúte otvorili skóre duelu Šaľania - Ďatkov priamy kop predĺžil hlavou Mujkoš, lopta sa dostala až k nekrytému Čurgalimu a ten sa nemýlil - 1:0. Presne po uplynutí polhodiny hry postupoval sám na domáceho brankára Jurčo, ale jeho strelu vykopol z bránkovej čiary obranca Mihálik. V 39. minúte odcentroval Čurgali na Ivančíka, ten však v koncovke vyhorel.


Po zmene strán ako prvé pohrozilo Duslo - Glenda prihral Ivančíkovi, ktorý si zasekol obrancu a vystrelil do stredu michalovskej brány, kde stál pozorný Jenčo. MFK Zemplín mal naďalej prevahu a po hodine hry v krátkom časovom intervale Jurčo hneď trikrát ohrozil domácu svätyňu: v 61. minúte vystrelil nedôrazne, o dve minúty zakončil iba do Kolmokova a o ďalšiu minútu bránu netrafil. V 72. minúte zblokovala šalianska obrana strelu Vanáka a o minútu nato ten istý hráč vo veľkej šanci zahlavičkoval iba do brankára Slovana. Domáci pohrozili nepresnou strelou Ivančíka, v 81. minúte vypálil Rehák nad. Michalovčania zvyšovali tlak a v 82. minúte Dankova strela skončila u Kolmokova. A keďže v nadstavenom čase nepotrestali hostia ani zaváhanie Čirika, zo Šale sa vracajú z prázdnymi rukami.

FK Slovan Duslo Šaľa - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 10. Čurgali

ŽK: 69. Mujkoš, 88. R. Mihálik - 21. Kovaľ, 33. Podhorin, 57. Perez, 68. M. Vanák

Rozhodoval: Valášek - 385 divákov

FK SLOVAN DUSLO: D. Kolmokov – R. Mihálik, Mujkoš, Čirik, Ďatko – Glenda, Ivančík (80. Konopásek), D. Rehák, Gešnábel (74. Tomiš) – Čurgali, L. Szabó (90. Jakubjak)

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Perez, L. Hruška, Vernon, M. Vanák - Kovaľ, Podhorin (35. S. Danko), V. Janočko (82. Juanpe) - D. Kunca (52. M. Hamuľak), P. Jurčo, Božok

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 23. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Rimavská Sobota (dohrávané 21. kolo)

Sobota 27. apríla o 16.00 hod.: Michalovce - Bardejov (27. kolo)

Utorok 30. apríla o 16.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (28. kolo)


Foto: Barbora Dedičová