Návrat k stretnutiu B-mužstva v Haniske

2013-04-15 12:00:00

Oficiálny web FK Haniska sa vracia k včerajšiemu domácemu duelu s rezervou MFK Zemplín, ktorý sa skončil remízou 1:1.

V 21. kole zavítal do Hanisky ambiciózny a húževnatý súper, celok michalovského B-mužstva. Haniščania vstupovali do stretnutia po veľmi cennej domácej výhre nad Bard. N. Vsou a súperovi zo Zemplína chceli oplatiť vysokú jesennú prehru 4:0. Úvodné minúty však patrili hosťom. Strely Danka a Sedláka boli nebezpečné, ale našťastie obaja mierili mimo brány. V 6. minúte pohrozili aj domáci. Po rohovom kope sa lopta dostala k osamotenému Palenčárovi a jeho dobrú gólovú šancu zmaril na čiare stojaci A. Devečka. Gól na kopačke mal v 23. minúte po úniku Molnár, ale v rozhodujúcom momente mu lopta skĺzla z kopačky a zakončil nedôrazne. V 37. minúte po kombinačnej akcii zakončoval prudkou strelou hosťujúci Gamkrelidze, ale brankár Suchý bol na mieste. Prvý polčas sa niesol v útočnom duchu na obidvoch stranách a futbal sa musel divákom páčiť. V úvode druhého polčasu hrozila Haniska. V 49. minúte po individuálnej akcii Marcela Majoroša sa dostal k strele Pekár, ktorého pokus však bravúrne vyrazil na roh spoľahlivo chytajúci Bréda. O minútu neskôr predviedol gólman hostí svoje kvality opäť, keď priamy kop Gabriela Majoroša vyškrabal len na rohový kop. Obidve mužstvá túžili po troch bodoch a útoky pokračovali aj naďalej. V 68. minúte po krídelnej akcii Pekára zakončil z blízka Klimek len do Brédu. V 76. minúte sme sa dočkali prvého gólu. Po rohovom kope hostí sa lopta dostala k Sedlákovi, ktorého strelu brankár Suchý neudržal a nikým nekrytý Forgáč zblízka loptu dopravil do siete - 0:1. Od tohto momentu stavila Haniska všetko len na jednu kartu a preskupila svoje rady. Obranný post za útočný si vymenil Majerník a bol to správny ťah. Akciu Hanisky zrežíroval Marcel Majoroš, posunul loptu na Majerníka a ten efektným lobom ponad vybiehajúceho Brédu vyrovnal - 1:1. Haniska sa snažila strhnúť víťazstvo na svoju stranu a otvorila hru, a to sa jej mohlo vypomstiť. Do vyložených šancí sa dostali Forgáč aj Gamkrelidze, ale Suchý svojimi zákrokmi mužstvo podržal. Stretnutie sa tak skončilo remízou, ktorá na oboch stranách vyvolala rozpačité reakcie, ale vzhľadom na priebeh zápasu a ponúknuté šance bola asi spravodlivá. Už najbližšiu nedeľu bude v Haniske veľké futbalové derby, kedy sa domáci celok stretne s Barcou.

Hlasy po zápase:

Tomáš Kozár (hrajúci tréner MFK Zemplín B)
"Myslím si, že prvý polčas sme boli lepší, mohli sme vyhrávať. Neviem či je remíza spravodlivá, do každého zápasu ideme s tým že chceme vyhrať. Mala sa viac prejaviť kvalita našich mladých hráčov, veď sme tu mali 6 hráčov z A mužstva. Chceli sme 3 body, ale Haniska svojou bojovnosťou a húževnatosťou nám v tom zabránila. Vedúci gól sme dali po dobrom čítaní hry, kedy trochu neistému Suchému lopta vypadla. Vyrovnávajúci gól bol z kategórie šťasných, ale Majerník to tam naozaj s pokojom a rozvahou trafil."

Marcel Majoroš (záložník FK Haniska)
"Chceli sme dnes vyhrať, tak ako každé domáce stretnutie. Mali sme dobré príležitosti, ale dnešný súper bol z kategórie kvalitných. V takýchto zápasoch treba uznať aj silu súpera, a teraz po skončení môžem povedať, že aj bod je úspech. Náš inkasovaný gól bol smolný, kedy lopta pred Stanom zaplávala a vypadla mu z rúk. Majerník však predviedol cit a čuch na góly a trafil to tam veľmi pekne. V závere sme otvorili obranu a pri šanciach súpera sme mohli aj prehrať. Domáci divák je zvyknutý na tri body, ale po priebehu stretnutia, spokojnosť s bodom. Najbližší domáci zápas však treba zvládnuť lepšie."

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU.

Zdroj: fkhaniska.webnode.sk