V jarnej domácej premiére bezgólová remíza

2013-03-30 12:00:00

Michalovčania mali počas celého zápasu prevahu, ale Dubnici nad Váhom nedokázali streliť ani jeden gól.

Aj tretie jarné vystúpenie druholigového MFK Zemplín Michalovce sa skončilo nerozhodným výsledkom. Po remízach v Senci a Šamoríne sa zrodila deľba bodov aj v domácom súboji proti Dubnici nad Váhom.


Od úvodných minút sa hralo v réžii domáceho mužstva a už v 6. minúte zamestnal Janočko strelou z priameho kopu brankára Maťašovského, ktorý loptu vyboxoval a následne chytil aj Kovaľovu strelu. O dve minúty nato vysunul Hamuľak Božoka, ktorý sa rútil sám na gólmana hostí, no vystrelil iba do jeho nôh. Krátko nato mohol otvoriť skóre duelu Kunca, po individuálnej akcii však vystrelil po zemi iba do Maťašovského. V 13. minúte po zlom odkope Jenča sa lopty zmocnil Bilovský a vypálil nad michalovskú bránu. Zemplínčania naďalej tlačili, Božok poslal do šance Hamuľaka, ktorý sa ocitol sám pred brankárom, ale loptu poslal tesne vedľa. V 24. minúte sa dostal k odrazenej lopte Kovaľ, no jeho projektil išiel nad bránu Dubnice. Krátko pred prestávkou predviedla rýchlu akciu na jeden dotyk domáca trojica Kovaľ, Janočko a Kunca a strelu posledne menovaného gólman Maťašovský reflexívne nohou vyrazil. Z následného roku Hamuľak hlavičkoval iba do náručia brankára.


Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil, domáci mali prevahu, ale už nie takú výraznú ako v prvom dejstve. V 54. minúte pohrozili hostia, keď odcentroval Bašič, ale Šmahajčík hlavou michalovskú bránu minul. O niekoľko minút neskôr zahrával roh Božok, lopta sa dostala až k Vanákovi a ten ju poslal vysoko nad. V 74. minúte odcentroval do šestnástky Vanák, na loptu siahal Hamuľak, ale nedosiahol na ňu. MFK Zemplín mohol o svojom víťazstve rozhodnúť v 88. minúte, Kovaľ prihral Juanpemu a ten špičkou kopačky poslal loptu len o milimetre vedľa dubnickej brány. Do konca zápasu sa už nič dôležité neudialo, takže Michalovčania doma iba remizovali 0:0.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 0:0

ŽK: 47. D. Kunca - 23. Djiby Ba, 33. Bilovský, 40. Zahranychnyy, 51. Šmahajčík

Rozhodoval: Horváth - 1 280 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Podhorin (65. S. Danko), Korijkov, Vernon, M. Vanák - Kovaľ, Božok, V. Janočko - D. Kunca (80. Gamkrelidze), M. Hamuľak, P. Jurčo (57. Juanpe)

MFK: Maťašovský - Mejič, Múdry, Djiby Ba, Bašič – Zahranychnyy (70. Števček), M. Jakúbek, Valjent, Steinhübel (60. Svorada) – Bílovský, Šmahajčík (90. Sokolík)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 6. apríla o 15.30 hod.: Ružiná - Michalovce (24. kolo)

Sobota 13. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (25. kolo)

Sobota 20. apríla o 16.00 hod.: Šaľa - Michalovce (26. kolo)

FOTO: Štefan Madaras