Tesné víťazstvo starších dorastencov

2013-03-27 12:00:00

Súpera zo Senice, ktorý je na druhej priečke tabuľky, zdolali 1:0. Jediný gól zápasu zaznamenal Denis Mukhametdinov.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stredajšom domácom stretnutí 19. kola prvej ligy nad Senicou najtesnejším rozdielom 1:0. O triumfe nad kvalitným súperom zo špice tabuľky rozhodol v úplnom závere prvého polčasu ruský krídelník Denis Mukhametdinov, pre ktorého to bol premiérový zásah v drese Michaloviec od svojho januárového príchodu. Mladší dorastenci s rovnakým súperom, ktorý je na prvom mieste a ešte ani raz neokúsil trpkosť prehry, zaknihovali bezgólovú remízu.

Starší dorastenci U19

Zemplínčania vyrukovali na senického protivníka aj s trojicou posíl z A-mužstva (Bréda, Danko, Mukhametdinov). Už v 5. minúte jedna z nich - Mukhametdinov - vypálila v plnom behu nad hosťujúcu bránu. Hralo sa väčšinou medzi šestnástkami, obe družstvá pozorne bránili a šancí bolo ako šafranu. V 32. minúte vystrelil Danko spoza šestnástky vedľa a o pár minút neskôr Kolesár nad. V nadstavenom čase úvodného dejstva predviedli domáci peknú akciu, Danko odcentroval na zadnú žrď, kde bol Mukhametdinov, ktorý otvoril skóre - 1:0. Obraz hry sa nezmenil ani po prestávke, stále sa hral vyrovnaný futbal. V 68. minúte senický stopér poslal malú domov svojmu brankárovi Kubicovi, ktorý ju chytil do rúk a rozhodca nariadil nepriamy kop, ktorý na hranici päťky rozohral Danko so Sochaničom, ale druhý menovaný napálil loptu iba do múru. S pribúdajúcimi minútami získavali hostia prevahu, niekoľkokrát nebezpečne pohrozili po štandardkách, ale domáca obrana odolala. V poslednej minúte hracieho času však Senica mohla vyrovnať, v obrovskej šanci sa ocitol striedajúci Nemec, ale skvelý Bréda zabránil istému gólu. Hostia dohrávali bez jedného hráča, Kapusta v nadstavenom čase uvidel druhú žltú kartu.


MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:0 (1:0)

Gól: 45+. Mukhametdinov

MFK ZEMPLÍN: Bréda - M. Popovič, Sochanič, J. Šimko, Šimčák - Grič, Harvila (32. Turik), S. Danko - Mukhametdinov (87. Stropkay), T. Kolesár, J. Kiss (65. Škultéty)

Mladší dorastenci U17

Tréner Ján Gajdoščík: "Súboj medzi dvoma kvalitnými družstvami priniesol aj veľmi kvalitný futbal. Hralo sa vo vysokom tempe, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. My sme zásluhou striedajúceho Lukáša Tótha nastrelili žrď a hostia takisto raz opečiatkovali konštrukciu našej brány. Zrodila sa tak spravodlivá remíza."

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 0:0

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Mikovčík, Halagan - Havrila, M. Ferko (65. Ilinjo), Vajs - Copko (41. L. Tóth), Bellás (48. T. Vožný), J. Andrejko

Najbližšie majstrovské stretnutia odohrajú Michalovčania na ihrisku východoslovenského rivala v Bardejove. Súboje sú na programe v sobotu 6. apríla o 11.00 (starší) a 13.15 hod. (mladší).