Michalovské B-mužstvo s gólovým uragánom

2013-03-18 12:00:00

„Vymaľované“ bolo už do prestávky, strelecky zažiaril útočník Hamuľak, autor piatich presných zásahov.

Vydarený vstup do jarnej časti štvrtoligovej súťaže majú za sebou futbalisti B-mužstva MFK Zemplín Michalovce. Tí na vlastnej umelej tráve nedali žiadnu šancu Giraltovciam, ktoré vyprášili 8:1 (5:0). Hostia hlavne v úvodnom dejstve hry pôsobili ako štatisti a viackrát sa len bezmocne prizerali rýchlym domácim akciám na jeden dotyk.

Jednoznačná záležitosť

Michalovský gólostroj odštartoval už v 5. minúte gólom z priameho kopu včerajší narodeninový oslávenec Danko, potom po prihrávke Gamkrelidzeho zvýšil Hamuľak a v 29. minúte Juanpe po krížnej strele upravil už na 3:0. Do konca prvého polčasu sa ešte dvakrát presadil Hamuľak. Krátko po zmene strán znížil volejom striedajúci Čurlík, ale vo zvyšnom priebehu opäť triafali do čierneho iba domáci. Na 6:1 zvyšoval Danko presnou strelou k žrdi a strelecky disponovaný Hamuľak následne dvakrát prekonal skúseného gólmana Štefánika.

Rýchle góly pomohli

Keďže druholigové A-mužstvo Michaloviec cez víkend nehralo, tréner Albert Rusnák poslal do rezervy hneď niekoľkých hráčov na rozohratie. „Bol to prvý majstrovský zápas, tešili sme sa naň a chceli sme chlapcom z béčka pomôcť. Verili sme, že víťazstvo dosiahneme, ale že až také výrazné, to určite nie. Sme však veľmi radi,“ prezradil Michal Hamuľak, jeden z hráčov druholigistu, ktorý včera nastúpil. Posilnení domáci sa do súpera pustili s chuťou a tesne pred uplynutím polhodiny hry už viedli rozdielom triedy. „Pred zápasom sme si hovorili, že začneme ich napádať, aby sme rýchlo dali 2-3 góly a podarilo sa. Vždy sa hrá lepšie, keď vediete trojgólovým rozdielom,“ pokračoval.

Premiérová „päťka“

Odchovanec humenského futbalu potvrdil proti giraltovskému Slovanu čuch na góly a súperovu sieť rozvlnil dokopy päťkrát. Najlepší strelec z nedávneho prípravného obdobia A-mužstva tak potvrdil dobrú streleckú formu z posledných týždňov. Už do prestávky mal na svojom konte hetrik, po nej sa tešil z ďalších dvoch gólov. „Taký kúsok sa mi podaril prvýkrát, u mužov som totiž ešte päť gólov nedal. Štyri áno, ale päť až teraz,“ usmieval sa 22-ročný M. Hamuľak, ktorý pri troche šťastia mohol streliť aj šiesty gól, ale v čistej šanci ho vychytal brankár Peter Štefánik. 

Zdroj: denník Korzár