Jakub Grič nastúpil za slovenskú 17-tku

2013-03-12 12:00:00

Michalovský stredopoliar odohral celé stretnutie, mladí Slováci v ňom porazili rovesníkov z Maďarska 1:0.

Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov zvíťazila v utorok v prvom z dvoch prípravných zápasov nad rovesníkmi z Maďarska v Senci 1:0. Triumf zverencov trénera Ladislava Pecka, ktorí sa pripravujú na finálový turnaj tohtoročných ME na Slovensku, zariadil gól útočníka Nitry Tomáša Vestenického na začiatku druhého polčasu. Odveta sa hrá vo štvrtok 14. marca o 14.00 h v maďarskom stredisku Telki. V slovenskom výbere dostal príležitosť aj jeden hráč z michalovského MFK Zemplín - stredopoliar Jakub Grič, ktorý odohral celé stretnutie.

Na ihrisku v Senci začali lepšie hostia. Vypracovali si miernu prevahu a natlačili sa na polovicu nášho mužstva. V 13. minúte Vavro odvracal loptu z bránkovej čiary. Zverenci Ladislava Pecka poctivo bránili a po úvodnej štvrťhodinke vyrovnali obraz hry na ihrisku. Haraslín, Lesniak a Špalek sa snažili ohroziť strelami brankára Ordasiho, no neúspešne. 

V druhom polčase vystriedal na hrote útoku Vestenický Lovása a bol to práve on, kto sa ocitol v 43. minúte zápasu v blízkosti brankára hostí a zabezpečil našim vedenie 1:0. Po góle dominovalo naše mužstvo. Držalo súpera na dištanc a ohrozovalo bránu súpera. Dva strelecké pokusy zaznamenal Slaninka. V poslednej minúte zápasu sa rútil na nášho brankára Rácz, vnikol do šestnástky, ale Martin Junas sa vrhol maďarskému záložníkovi pod nohy a uchránil čisté konto. V bojovnom zápase doviedli zverenci Ladislava Pecka do víťazného konca.

Slovensko 17 - Maďarsko 17 1:0 (0:0)

Gól: 43. Vestenický

ŽK: 34. Káčer - 53. Talabér

Rozhodoval: Mastiš (SR) - 100 divákov

SLOVENSKO 17: Junas - Vodecký, Brix, Vavro, Š. Kupec - Špalek (52. Slaninka), GRIČ, F. Lesniak, Káčer - M. Lovás (41. Vestenický), Haraslín (71. Vlček)

MAĎARSKO 17: Ordasi – Bedi, Kecskes (55. Á. Nagy), Spandler, Talabér, Gazdag, Grabant (76. Bölcs-Földi), Rácz, Tihany (71. Mura), Koszta (55. K. Takács), Zsötér (71. Vida)

Ladislav Pecko, tréner SR 17 (zdroj: www.futbalsfz.sk):

"Odohrali sme dobrý zápas a zaslúžene zvíťazili. Škoda, že sme najmä v prvom polčase kazili finálne prihrávky. Na hráčoch viditeľné zlepšenie najmä po fyzickej stránke, z čoho pramenil pressing a väčší počet získaných lôpt. Škoda, že sme z nich nevyťažili viac, kazili sme finálne prihrávky. V druhom polčase sme prestriedali, pridali na agresivite a podarilo sa nám streliť gól. S výkonom mužstva som spokojný, súpera sme nepustili do väčších šancí. Hráči zvládli po fyzickej stránke ťažký zápas."

Tomáš Vestenický, strelec gólu (zdroj: www.futbalsfz.sk):

"Vyhrali sme zaslúžene. Pri góle som videl dlhú centrovanú loptu, mal som pocit, že obranca súpera zle odhadol let lopty. Následne ju podskočil a ocitol som sa v blízkosti brankára. Podarilo sa mi ho obstreliť a teším sa z gólu."

Zdroj: futbalsfz.sk