MFK Zemplín zvíťazil na ihrisku Trenčína!

2013-02-06 12:00:00

Na Sihoti triumfoval po výsledku 3:1, postupne skórovali Vladimír Janočko, Luboš Hruška a Michal Hamuľak.

Mimoriadne cenné víťazstvo v príprave dosiahli na ihrisku corgoňligového Trenčína futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí na Sihoti dokázali domácim streliť hneď tri góly, kým AS sa presadil iba jediný raz, aj to za stavu 3:0.

Michalovce začali aktívne, do prvej šance sa však dostalo AS. Na ľavej strane sa uvoľnil Brigant, no jeho strelu z hranice pokutového územia zblokovala obrana hostí. Aktivita hostí ale slávila úspech. Zemplínčanov poslal do vedenia po necelej štvrťhodine hry Janočko, keď premenil pokutový kop. V 20. minúte sa postavil k priamemu kopu zo sedemnástich metrov Mazan, ale napokon z toho bol iba rohový kop. V 34. minúte zahrávali hostia roh, po odrazenej lopte sa k strele dostal Hruška a upravil na rozdiel dvoch gólov - 0:2.

Od úvodných minút druhého polčasu domáci zvýšili aktivitu a vytvorili si prevahu. Šance však najskôr neprichádzali. Po hodine hry získal loptu Skovajsa, poslal center na päťku, no Mazan v gólovej pozícii hlavou nemieril presne. V 71. minúte Michalovce po ojedinelom útoku zásluhou Hamuľaka zvýšili už na 3:0. Na opačnej strane sa do ďalšej šance dostal Mazan, opäť nemieril presne. Nepríjemne vystrelil aj William, no Jenčo dobre zasiahol. V 85. minúte našiel Mazan spätnou prihrávkou na jedenástke Urbana a ten už nemal problém skórovať - 1:3.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:2)

Góly: 85. A. Urban - 14. V. Janočko (11 m), 34. L. Hruška, 71. M. Hamuľak

AS: Volešák - Mondek, Bednárik, Mário Tóth, Skovajsa - Báez (60. Jurica) - Frimmel (46. Bariš), Mazan, A. Urban, Brigant (82. Kochan) - William (86. Čentéš)

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Perez, L. Hruška, Korijkov, M. Vanák (55. Vernon) - T. Sedlák, Kovaľ (50. Podhorin), V. Janočko - M. Regáli (60. L. Jacko), P. Jurčo (65. Gamkrelidze), D. Kunca (65. M. Hamuľak)

Tréner Albert Rusnák: "Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Nadviazali sme na kvalitný výkon zo Žiliny, kde sme predovšetkým v druhom polčase hrali veľmi dobre. Dnes sme však k dobrému výkonu pridali aj tri pekné góly. Od úvodu sme boli aktívni a domácej obrane sme robili problémy. V prvej štvrťhodine sme mali zahrávať tri pokutové kopy, ale rozhodca odpískal až tretí faul domácich a Janočko z penalty otvoril skóre. Potešilo ma aj to, že konečne sme skórovali po štandardnej situácii. Po rohovom kope poslal odrazenú loptu do brány Hruška. Bolo vidieť, že chlapci si na ihrisku opäť viac rozumejú. Po prestávke AS pridal na aktivite, ale my sme zvýšili svoje vedenie, keď po brejku krásnou hlavičkou rozvlnil sieť Hamuľak. Domáci prekonali našu obranu iba raz, aj to až v samom závere zápasu. Naša hra sa zlepšuje každým duelom, viac ako víťazstvo ma teší predvedený výkon. Je to pre nás injekcia do ďalšej práce. Výkonnostne ideme hore, ale stále máme na svojej hre čo zlepšovať."

Najbližší prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania na domácom ihrisku v sobotu 9. februára o 12. hodine proti treťoligovej Lokomotíve Košice.