V dohrávanom súboji nováčikov výhra Ružinej

2012-11-13 12:00:00

Dnes sa skompletizovala tabuľka II. ligy, v ktorej chýbalo odložené stretnutie Ružiná - Šamorín.

V dohrávanom stretnutí 15. kola II. futbalovej ligy, ktoré sa v pôvodnom termíne neodohralo kvôli nespôsobilému terénu, sa zrodilo presvedčivé víťazstvo domácej Ružinej nad Šaľou v pomere 3:0. Zdá sa, že Baníci sa v závere jesennej časti pomaly rozbiehajú, keďže v sobotu porazili navlas rovnakým výsledkom aj ďalšieho nováčika zo Šale.

TJ Baník Ružiná - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:0 (1:0)
Góly: 8., 77. a 82. Blaščík, ŽK: 29. Hladík, 33. Chromek - 16. Ležaič, 24. B. Borbély, 67. V. Pončák, ČK: 24. B. Borbély (Šamorín) po druhej žltej karte, rozhodovali: Perašín - Vorel, Hrčka, 200 divákov

Od začiatku boli aktívnejší domáci hráči. Už v 8. min po akcii Kamendyho s Urbánkom vyhral Kurák hlavičkový súboj s brankárom hostí Pentekom a Blaščík do prázdnej bránky otvoril skóre. V 24. min v priebehu piatich sekúnd videl dve žlté karty hosťujúci hráč Balázs Borbély a oslabil svoj tím. V 42. min musel striedať pre zranenie a zlomeninu ruky po súboji so spoluhráčom Kopúň zo Šamorína. Hostia sa aj v oslabení snažili o vyrovnanie. Veľkú príležitosť na to mali Kuba s Ležaičom, ale domáci Mário Michalík zachránil. V záverečnej pätnásťminútovke sa dva razy gólovo presadil opäť Blaščík, ktorý sa hetrikom najväčšou mierou podieľal na hladkom víťazstve Ružinej.

Zdroj: SITA