MFK Zemplín porazil lídra tabuľky

2012-11-10 12:00:00

Michalovčania zdolali Dunajskú Stredu najtesnejším rozdielom 1:0, keď jediný gól zápasu strelil Kevin Garel.

Druholigoví michalovskí futbalisti zdolali v zápase 17. kola na svojom trávniku lídra tabuľky z Dunajskej Stredy najtesnejším rozdielom 1:0. Víťazný gól vsietil francúzsky legionár Kevin Garel, ktorý dokonca nepremenil pokutový kop.

V Zemplíne sa hral zápas vo vysokom nasadení a ako prví pohrozili domáci, keď sa v 6. minúte dostával do úniku Jurčo, ale Poláček včasným vybehnutím jeho šancu zmaril. O pár sekúnd nato michalovský kapitán Jurčo odcentroval na úplne voľného Hamuľaka, ktorý však v čistej šanci prehlavičkoval svätyňu DAC. V 12. minúte aktívny Jurčo vystrelil vedľa brány. Podobne pochodil aj Kovaľ, ktorého strela tiež nenašla priestor medzi troma žrďami. V 29. minúte mohli otvoriť skóre hostia, Boya prihral do päťky Johancsikovi, ktorého však vychytal výborný Jenčo. Hneď nato mohlo udrieť na opačnej strane, po centri Jurča Gamkrelidze vystrelil z voleja a Polaček reflexívne zachránil. V závere prvého dejstva Garelova tvrdá strela išla mimo a Gamkrelidze vystrelil iba do brankára.


Aj po prestávke pokračovala prevaha Michaloviec, ktorí sa v 56. minúte už tešili z gólu zásluhou presnej hlavičky Garela, ale radosť im zmaril asistent rozhodcu Poláček, ktorý signalizoval postavenie mimo hry. Rovnaký hráč o tri minúty rozvlnil sieť po druhýkrát, tentoraz už regulárne. Po prihrávke Vanáka z hranice šestnástky trafil presne k žrdi - 1:0. V 66. minúte vypálil Danko z priameho kopu z veľkej diaľky vedľa. O dve minúty nato sa ocitol v čistej šanci Kunca, ktorý si na zem položil aj brankára hostí, ale zblízka trestuhodne netrafil bránu. V 69. minúte fauloval v pokutovom území Jurča hosťujúci Banovič a rozhodca bez váhania ukázal na biely bod. K lopte sa postavil autor úvodného gólu Garel, ale penaltu nepremenil, keď ho vychytal Polaček. Hralo sa na doraz, objavilo sa aj niekoľko tvrdých faulov hlavne zo strany hráčov DAC, načo doplatil ich kapitán Fodrek, ktorý musel po druhej žltej karte v 74. minúte opustiť ihrisko. V závere po priamom kope Immorlana netrafil hlavou bránu Gamkrelidze, a tak sa domáci tešili z najtesnejšieho víťazstva nad lídrom tabuľky.


MFK Zemplín Michalovce - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Gól: 59. Garel

ŽK: 60. Garel, 64. Kovaľ, 66. S. Danko, 80. T. Jenčo, 88. P. Jurčo - 14. Huber, 48. Hozda, 54. Polaček, 60. B. Fodrek, 69. Banovič, 69. Boya, 88. S. Velický, 90+. Hošek

ČK: 74. B. Fodrek (Dunajská Streda) po druhej ŽK

Rozhodoval: Chmura - 890 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Perez, L. Hruška, Podhorin, M. Vanák - Garel, Kovaľ, Gamkrelidze (90+. L. Jacko), S. Danko (77. Immorlano) - P. Jurčo, M. Hamuľak (38. D. Kunca)

FK DAC 1904: Polaček - Banovič, Had (46. Lenárth), Huber, Hozda - B. Obžera (76. Pecirep), Boya, S. Velický, Hošek - B. Fodrek, Johancsik (70. Nulíček)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 17. novembra o 13.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (18. kolo)

Sobota 24. novembra o 17.30 hod.: Michalovce - Dolný Kubín (19. kolo)