MFK Zemplín vysoko prehral v Mikuláši

2012-10-20 12:00:00

Na Liptove prehrali 0:4, hoci do polčasu bol stav bezgólový. Štyri góly inkasovali v rozpätí 17 minút.

Štvorgólovú porážku zaznamenali v zápase 14. kola II. ligy futbalisti MFK Zemplín, ktorí neuspeli v Liptovskom Mikuláši po výsledku 0:4.

V krásnom jesennom počasí začali obe mužstvá opatrne a prvé ohrozenie jednej z brán prišlo až v 10. minúte, keď trestný kop domáceho Labuna zneškodnil Jenčo. V 21. minúte mali výhodu priameho kopu Michalovčania a Sedlákovu dobre mierenú strelu vyrazil gólman Šavol na rohový kop. O tri minúty nato Sedlák opäť zamestnal brankára Liptákov, ktorý si s jeho pokusom poradil. Krátko po polhodine hry putovala Zonzonova bomba z rohu šestnástky tesne nad. V 34. minúte sa po Vanákovej prihrávke dostal do dobrej šance Regáli, ale zblízka namieril iba do Šavola. Zemplínčania boli aktívnejší, avšak pozorná domáca obrana ich takmer k ničomu nepustila. V 37. minúte pohrozil Lipták Mizerák, ktorý vystrelil tesne vedľa.


V 50. minúte vystrelil domáci Morávčík nad michalovskú bránu. Vzápätí však center z pravej strany doletel až na hlavu Labuna, ktorý otvoril skóre - 1:0. Za MFK Zemplín odpovedal dobrou strelou Sedlák, ale namieril tesne nad brvno. V 68. minúte domáci udreli po druhýkrát, Labun nabil striedajúcemu Fujákovi a ten presnou krížnou strelou zvýšil na 2:0. O dve minúty hostia opäť chybovali, keď v strede ihriska stratili loptu, Labun vysunul Maleca, ktorý zoči-voči Jenčovi nezaváhal - 3:0! Z domácej strany to nebolo všetko, v 68. minúte odcentroval Daško na úplne voľného Labuna a s chuťou hrajúci kapitán Tatrana zaznamenal svoj druhý gól v zápase a upravil už na 4:0. V ďalších minútach sa Michalovčania snažili aspoň skorigovať nepriaznivý stav a najbližšie k tomu bol De Oliveira Torres, ktorý však po rohu hlavou tesne minul Šavolovu bránu.


MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 4:0 (0:0)

Góly: 51. a 68. T. Labun, 58. Fuják, 60. Malec

ŽK: 40. T. Labun, 48. Daško, 89. Fuják - 30. Zonzon

Rozhodoval: Michlian - 280 divákov

MFK TATRAN: Šavol - P . Moravčík, Kubena, Šupej, Janec (36. Fuják) - Balluch, I. Lišivka, Daško, Mizerák (70. Popik) - Malec (81. Morong), T. Labun

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Perez, L. Hruška, Vernon, M. Vanák - T. Sedlák, Zonzon (61. D. Kunca) - Garel (46. Gamkrelidze), De Oliveira Torres, P. Jurčo - M. Regáli (61. S. Danko)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. októbra o 17.30 hod.: Michalovce - Šaľa (15. kolo)

Sobota 3. novembra o 13.30 hod.: Bardejov - Michalovce (16. kolo)

Sobota 10. novembra o 17.30 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (17. kolo)