MFK Zemplín doma zvíťazil nad Ružinou

2012-10-13 12:00:00

Michalovčania si s nováčikom súťaže poradil 2:0, keď sa gólovo presadili De Oliveira Torres a Regáli.

V zápase 13. kola II. futbalovej ligy zvíťazili hráči MFK Zemplín Michalovce na domácom ihrisku nad nováčikom z Ružinej 2:0 a ukončili tak trojzápasovú šnúru bez víťazstva na vlastnej pôde.

Už v 2. minúte mohol otvoriť skóre duelu domáci Zonzon, ale po rohu hlavičkoval iba do žrde. O minútu nato zblokovanú strelu Jurča chytil Michalík. O chvíľu bol ružínsky brankár v pohotovosti opäť, keď reflexívne vyrazil ďalší Jurčov pokus. V 14. minúte De Oliveira Torres po Jurčovej prihrávke vystrelil do Michalíka. Potom sa neujala ani Garelova bomba, ktorá išla tesne vedľa šibenice. Hostia odpovedali Štajerovým priamym kopom z 30 metrov, ktorý mieril tesne vedľa. Krátko po uplynutí polhodiny hry Jurčova strela spoza šestnástky lízla ľavú žrď Michalíkovej svätyne. O tri minúty nato ten istý hráč krížnou strelou minul bránu Baníka.


Hneď v úvode druhého dejstva hry sa udial dôležitý moment, po trme-vrme zastavil Regáliho strelu smerujúcu do brány Štajer rukou, rozhodca mu udelil červenú kartu a v prospech domácich odpískal pokutový kop. De Oliveira Torres ho bezpečne premenil a otvoril skóre duelu. Tento moment však paradoxne pomohol hosťom, ktorí neraz podkúrili domácim. V 62. minúte bol veľmi blízko k vyrovnaniu Liška, avšak jeho strelu smerujúcu pod brvno vytlačil gólman Jenčo na roh. Potom mohol zvýšiť náskok Michaloviec opäť De Oliveira Torres, avšak zoči-voči skúsenému Michalíkovi neuspel. Gólová poistka prišla až v nadstavenom čase. Hostia zahrávali roh, do domácej šestnástky pribehol aj gólman Michalík, domáci však získali loptu, Regáli sa rútil od polovice ihriska na ružínsku bránu, v ktorej stál iba obranca Urbánek a poľahky skóroval - 2:0.


MFK Zemplín Michalovce - TJ Baník Ružiná 2:0 (0:0)

Góly: 50. De Oliveira Torres (11 m), 90+. M. Regáli

ŽK: 75. De Oliveira Torres - 81. Chomistek, 84. Urbánek

ČK: 50. Štajer (Ružiná)

Rozhodoval: Straka - 770 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Perez, L. Hruška, Korijkov, M. Vanák - T. Sedlák (46. Immorlano), Zonzon - Garel (66. M. Hamuľak), De Oliveira Torres (83. Gamkrelidze), P. Jurčo - M. Regáli

TJ BANÍK: M. Michalík - Balaško, Štajer, Hladík, Urbánek - P. Poliaček (46. Kurák), T. Boháčik, M. Liška, Kamendy, M. Ferenc - Chomistek

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. októbra o 14.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (14. kolo)

Sobota 27. októbra o 17.30 hod.: Michalovce - Šaľa (15. kolo)

Sobota 3. novembra o 13.30 hod.: Bardejov - Michalovce (16. kolo)