Michalovčania na záver remizovali s Legiou

2012-08-16 12:00:00

S poľským družstvom dosiahli remízu 3:3, keď sa postupne presadili Jozef Vajs, Jakub Grič a Marko Tkáčik.

Dorastenci MFK Zemplín Michalovce remizovali vo svojom poslednom stretnutí na turnaji Michalovce cup 2012 s poľskou Legiou Varšava 3:3 (1:1).

Domáci sa z prvého gólu radovali už v v 5. minúte, keď sa po prihrávke z pravej strany presadil Vajs - 1:0. Hneď po rozohratí gólu sa však poľskému tímu podarilo vyrovnať po Szymanskeho krížnej strele a začínalo sa odznova. Po štvrťhodine hry mohol poslať MFK Zemplín po druhýkrát do vedenia Chocholáček, ale zblízka namieril iba do brankára Lelena. O minútu nato Szymanski namieril iba do Holienčina. V prvom polčase už gól nepadol a družstvá tak odchádzali do kabín za nerozhodného stavu.

V 51. minúte sa Legia dostala prvýkrát v zápase do vedenia, keď skóroval Anczewski - 1:2. Michalovčania však odpovedali bleskurýchlo, Gapczynski fauloval vo vlastnej šestnástke Griča a sám postihnutý úspešne realizoval pokutový kop - 2:2. V 57. minúte odcentroval Tóth rovno na hlavu Tkáčika, ktorý sa nemýlil - 3:2. V 66. minúte Anczewski z uhla namieril iba do Kerpčára. O štyri minúty nato mierila Tóthova bomba tesne mimo. Vyrovnanie prišlo v 72. minúte, Anczewski presným zásahom na 3:3 rozhodol o deľbe bodov.

MFK Zemplín Michalovce - Legia Varšava 3:3 (1:1), na strely zo značky PK 1:3

Góly: 5. Vajs, 53. Grič (11 m), 57. Tkáčik - 6. Szymanski, 51. a 72. Anczewski

Rozhodoval: R. Weiss - 300 divákov

MFK ZEMPLÍN: Holienčin (41. Kerpčár) - Halagan (61. Copko), M. Kolesár, Mikovčík, Havrila - L. Tóth, Grič, J. Hreha (41. M. Janočko), Vajs (67. Bellás) - T. Vožný (61. J. Andrejko), Chocholáček (41. Tkáčik, 76. Ilinjo)

LEGIA: Lelen (41. Jedraszczak) - Radziszlewski (64. Szczepanski), Kulawiak (41. Tomasiewicz), Bartczak, Gapczynski (41. Baranowski) - Anczewski, Mlonek, Kochanski, Kapustka (58. Babiarz), Szymanski (58. Rakowski) - Ulanicki

Tréner MFK Zemplín Ján Gajdoščík: "Úvod do zápasu nám vyšiel, keď sme už v piatej minúte otvorili skóre, ale hneď nato sme inkasovali vyrovnávajúci gól, ktorý našich chlapcov poznačil. Znervózneli sme, strácali sme ľahké lopty a málo sme behali. Po prestávke sme síce dostali druhý gól, ale v priebehu šiestich minút sme dokázali skóre otočiť. Naša hra sa zlepšila, ale nebolo to ono. Chlapcom akoby zväzovala nohy dôležitosť zápasu, deň predtým starší dorastenci porazili Juventus, takže aj teraz diváci čakali dobrý výsledok. Myslím si, že remíza je spravodlivá, pretože Legia si dokázala vypracovať viac čistých šancí."

 

Ďalší výsledok dnešného dňa:

Juventus Turín - Legia Varšava 3:1 (3:0), na strely zo značky PK 3:2

Góly: Bonucci, Donis, Clemenza - Kapustka