Víkendové 31. kolo II. futbalovej ligy v skratke

2012-05-21 12:00:00

V 31. kole II. ligy sa na domácej pôde podarilo zvíťaziť iba dvom celkom - Dolnému Kubínu a Moldave nad Bodvou.

Súhrn výsledkov víkendových stretnutí 31. kola II. slovenskej futbalovej ligy: 

SOBOTA:

MFK Ružomberok "B" - TJ Spartak Myjava 1:1 (0:1)
Góly: 84. Práznovský - 19. Sládek, ŽK: 53. R. Bartoš - 77. E. Sabo, rozhodovali: R. Weiss - Cuninka, Ádám, 262 divákov
Prvú šancu v zápase mali po štvrťhodine domáci hráči, Kováčovu strelu zastavilo brvno bránky hostí. V 19. min napriahol z 35 m Sládek a Myjava viedla 1:0. Prvý vzruch v druhom polčase prišiel až v 84. min a hneď bol z toho gól, na konečných 1:1 vyrovnal Práznovský.

NEDEĽA:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0) 
Gól: 63. D. Uškovič, ŽK: 36. Škvarka, 70. Krmpotič (obaja Michalovce), rozhodovali: Michlian - Borsányi, Bednár, 150 divákov
V prvom polčase zaujala jediná akcia hosťujúceho Ráka, ktorý však zblízka nedokázal prekonať domáceho brankára. Po zmene strán hostia zvýšili aktivitu. V 63. min využil chybu domácej obrany Uškovič a presnou strelou ľavou nohou rozhodol o triumfe Michalovčanov. Pod slabý výkon futbalistov Liptovského Mikuláša sa podpísal aj veľký lazaret v tíme, keď tréner Liptovského Mikuláša Peter Kurek musel na zápas povolať k deviatim hráčom z prvého mužstva aj futbalistov z dorastu. 

ŠK SFM Senec - ŽP Šport Podbrezová 0:2 (0:1) 
Góly: 38. a 65. Čekovský, bez kariet, rozhodovali: Mojsej - T. Somoláni, Špivák, 346 divákov
Hostia sa predstavili sako vyspelé kombinačné mužstvo, ktoré svoju prevahu zužitkovalo dvoma gólmi Čekovského. Podbrezová sa teda zásluhou trojbodového zápisu udržala v hre o postup do najvyššej slovenskej súťaže. 

FK Bodva Moldava nad Bodvou - FC Petržalka 1898 4:1 (2:0) 
Góly: 7. Balát, 14. Dzúrik, 71. a 75. Jurko - 53. Drobňák, ŽK: 40. Dzúrik, 74. Jurko, 77. Piskura - 7. Klenovský, 72. Kontár, rozhodovali: Ihring - Brendza, Bobko, 610 divákov
Od prvej minúty mali domáci prevahu, čoho dôkazom bol vedúci gól už v 7. min a druhý presný zásah po necelej štvrťhodine hry. Po zmene strán Petržalčania znížili, ale domáci útočník Jurko dvoma gólmi potvrdil víťazstvo Moldavy.

MFK Dolný Kubín - MŠK Rimavská Sobota 4:3 (2:1) 
Góly: 75. a 88. R. Ujčík, 32. Demko, 36. Sani - 56. a 60. Pribula, 20. E. Le Giang, ŽK: 39. Drengubiak, 63. Demko - 90. Vargic, rozhodovali: Korista - Benko, R. Sluk, 280 divákov
Hostia sa predstavili ako vyspelý súper, keď predvádzali kombinačný futbal. Rimavskosoboťania sa aj ujali vedenia, no poľavili vo svojej aktivite, čo využili domáci na otočenie výsledku. Hostia však v druhom polčase strhli vedenie na svoju stranu, no opäť sa nevyhli zaváhaniam a Dolnokubínčania aj s potrebnou dávkou šťastia v závere dvakrát skórovali a získali tri body. Diváci videli pekný zápas so siedmimi gólmi, stretnutiu by viac svedčala remíza.

FK LAFC Lučenec - MFK Dubnica 1:2 (0:1) 
Góly: 46. Heuser - 45. Ižvolt, 58. M. Filo st., rozhodovali: Marhefka - E. Weiss, Bóllo, 190 divákov
Od úvodu to bolo nervózne stretnutie s množstvom nepresností a všetci prítomní diváci čakali bezgólový polčas, no nakoniec sa dočkali gólu, keď Ižvolt z diaľky prekonal brankára domácich - 0:1. Domácim vyšiel úvod druhého polčasu, keď po pár sekundách sa tešil z vyrovnávajúceho gólu Heuser. V 58. min sa hosťom podarilo dostať do vedenia druhýkrát, keď bol Filo na hranici postavenia mimo hry, ale rozhodca to posúdil inak, a tak Dubničania dostali znovu do vedenia. Hviezdou zápasu mohol byť ešte mladý odchovanec Heuser, ktorý preloboval bankára hostí, ale i prázdnu bránku. V závere sa už nič vážneho neudialo, a tak si Dubnica odváža z Lučenca tri body.

Zdroj: SITA