Tréner Vlastimil Petržela v MFK Zemplín skončil

2012-04-18 12:00:00

Jeho nástupcom sa stal doterajší kormidelník staršieho dorastu Michaloviec Albert Rusnák.

Novým trénerom druholigového slovenského klubu MFK Zemplín Michalovce sa stal Albert Rusnák st., ktorý vo funkcii nahradil skúseného 58-ročného českého kouča Vlastimila Petrželu (nar. 20. 7. 1953). Informáciu prinieslo konto Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na sociálnej sieti Facebook. Michalovčanom patrí v tabuľke druhej najvyššej slovenskej súťaže "až" piata pozícia s 35 bodmi, na lídra z Myjavy majú 20-bodové manko.

"S pánom Petrželom sme sa korektne dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce. Spoločne sme skonštatovali, že to bude lepšie pre michalovský futbal. O dôvodoch by som nerád rozprával. Bolo v tom viac faktorov, aj výsledky mužstva v ostatnom období," uviedol v stredu podvečer pre agentúru SITA predseda predstavenstva michalovského klubu Igor Šoltinský.

Bývalý česko-slovenský reprezentant Petržela prišiel do MFK Zemplín v lete 2010 a podpísal ročný kontrakt s opciou. Vlani sa s vedením klubu dohodol na podmienkach novej zmluvy do konca ročníka 2012/2013. Rodák z Prostějova viedol z lavičky o. i. aj trojicu pražských mužstiev Slaviu, Spartu i Bohemians, stál aj pri kormidle Sigmy Olomouc, Slovana Liberec a Mladej Boleslavi, v zahraničí pôsobil v ruskom Zenite Petrohrad i v azerbajdžanskom Neftči Baku.

"Faktom zostáva, že Petržela bol najlepší tréner počas môjho pôsobenia v michalovskom klube, v uplynulej sezóne sme obsadili pod jeho vedením v druholigovej súťaži štvrté miesto," doplnil I. Šoltinský.

V ostatných štyroch dueloch (SFM Senec 1:2 /vonku/, Ružomberok "B" 0:4 /v/, Myjava 1:4 /d/ a v utorok L. Mikuláš 1:3 /d/, pozn.) však ťahali Michalovce za kratší koniec so skóre 3:13.

Na lavičku A-tímu MFK Zemplín si sadol 38-ročný Albert Rusnák st. (nar. 14. 1. 1974), ktorý doteraz viedol michalovských dorastencov. "Dohodli sme sa s ním na podmienkach dvojročnej zmluvy. Dnes už aj viedol tréning A-tímu. Cieľom je dostať mužstvo čo najskôr z krízy. O nejakom konkrétnom umiestnení netreba rozprávať, veď na lídra z Myjavy máme už dvadsaťbodový odstup," poznamenal šéf klubu Igor Šoltinský.

Nový kormidelník Michaloviec si počas aktívnej kariéry zahral v drese 1. FC Košice aj Ligu majstrov, je otcom slovenského mládežníckeho reprezentanta Alberta Rusnáka ml., ktorý si veľmi úspešne počína v juniorskom tíme anglického Manchestru City.

Zdroj: SITA