Oliver Špilár nastúpil za slovenskú 19-tku

2012-04-10 12:00:00

Na ihrisko sa michalovský útočník dostal v 58. minúte, keď vystriedal Michala Kamenčíka.

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov začala svoje účinkovanie na medzinárodnom turnaji Trofej Hrvatska v Chorvátsku bezgólovou remízou s domácim o rok mladším výberom. Zverenci trénera Petra Gergelyho mali na nekvalitnom teréne viac z hry, ale chorvátskeho gólmana nedokázali prekonať. Do zápasu zasiahol aj útočník MFK Zemplín Michalovce Oliver Špilár, ktorý nastúpil v 58. minúte.

Zápas sa odohral za slnečného počasia na veľmi nekvalitnom teréne, ktorý ovplyvnil celý jeho priebeh. Terén znemožňoval kombináciu, čo vyhovovalo družstvu Chorvátska. Po zoznámení sa s terénom naši prebrali taktovku hry do svojich rúk a vypracovali si veľa šancí, ktoré postupne Schranz, Kemláge, Kamenčík a opäť Schranz nedokázali pretaviť na gól. Držanie lopty bolo jasne na našej strane. Hneď na začiatku druhého polčasu mali veľkú šancu Chorváti, no nepremenili ju. To bol ich jediný vážnejší náznak počas celého zápasu. Opäť si naši vypracovali množstvo príležitostí, z ktorých sme však neskórovali. Gól si pýtala najmä spolupráca po osi Ivanko-Macej - Špilár - Morong, kde posledne menovanému hráčovi brankár len so šťastím zneškodnil strelu. Chlapci sa snažili až do konca zápasu prekonať brankára súpera, no napokon ani z ďalších šancí sa im to nepodarilo a tak zápas skončil remízou.

Chorvátsko 18 - Slovensko 19 0:0
SR 19: Gabriš - Ondrek (44. Ivanko-Macej), Ambra, Púpala, Koštrna - Kemláge, Bukata (75. Behan), Dzúrik, Morong (70. Miklós) - Schranz, Kamenčík (58. O. ŠPILÁR)

Peter Gergely (tréner tímu SR 19): "Zápas ovplyvnil nekvalitný terén, ktorý znemožňoval kombináciu, preto bol zápas bojovný. Mali sme viac vyložených šancí ako súper, no žiadnu z nich sa nám nepodarilo premeniť, preto zápas skončil bezgólovou remízou."

Ďalší program zápasov tímu SR "19" na turnaji v Chorvátsku:

štvrtok 12. apríla: Chorvátsko "19" - Slovensko "19" (Umag, 16.00)

sobota 14. apríla: Turecko "19" - Slovensko "19" (Umag, 16.30)

Zdroj: futbalsfz.sk