MFK Zemplín vyprášil doma Lučenec

2012-03-31 12:00:00

Nad súperom zvíťazil jednoznačne 4:0, keď dvakrát skóroval Uškovič a raz Hořava a Krmpotič.

Druholigoví futbalisti Michaloviec dnes zaknihovali prvé jarné víťazstvo, keď na domácom ihrisku zdolali mužstvo Lučenca hladko 4:0 (1:0).

Domáce mužstvo, ktoré nastúpilo bez zraneného kapitána Róberta Ráka, si od úvodu vypracovalo prevahu a už v 14. minúte sa tešil z otváracieho zásahu, keď sa po Uškovičovej prihrávke strelou spoza obrancu presadil Hořava - 1:0. O štyri minúty Hottekov krásny priamy kop skončil na brvne Michalíkovej brány. Domáci boli pri chuti a krátko nato po Dankovom rohu sa lopty zmocnil Uškovič, ale jeho prihrávku do päťky odvrátil na roh Opiela. V ďalších minútach hry sa viac osmelili aj hostia, ale do šancí sa nedostávali. V úplnom závere prvého polčasu predsa len mali dve gólové príležitosti: Najprv Nilašovu dobrú strelu vyrazil Bréda na roh a následne Mižíkove zakončenie smerujúce do brány vyhlavičkoval na bránkovej čiare stojaci Kovaľ.


Druhý polčas odštartoval krížnou strelou Ruskovský, avšak nenamieril presne. V 59. minúte prišiel druhý domáci gólový úder. Na súperovej polovici výborne vybojoval loptu Kunca, pekne uvoľnil Uškoviča, ktorý v nájazde zoči-voči Michalíkovi nezaváhal a trafil presne k žrdi - 2:0. Tento gól Michalovčanov naštartoval ešte viac, Ruskovský po narážačke s Kovaľom na päťke našiel Kuncu, ale jeho strelu obrana hostí zblokovala. V 64. minúte sa MFK Zemplín radoval po tretíkrát, po prihrávke Ruskovského poslal loptu do siete Krmpotič - 3:0. LAFC bol v týchto chvíľach zrelý na uterák a inkasoval aj po štvrtýkrát. Loptu si do vlastnej siete vkĺzačkou vrazil Mižík, gól však neplatil pre postavenie mimo hry, v ktorom stál Uškovič. V ďalších minútach trikrát ohrozil gólmana Michalíka striedajúci Gamkrelidze, ale úspešný nebol. V posledných sekundách aktívny Gruzínec vypálil iba do brvna, z následnej dorážky však dorazil loptu do siete Uškovič a stanovil konečný výsledok zápasu na 4:0.


MFK Zemplín Michalovce - FK LAFC Lučenec 4:0 (1:0)

Góly: 14. J. Hořava, 59. Uškovič, 64. Krmpotič, 90+. Uškovič

ŽK: 54. Krmpotič, 81. Mihok - 35. R. Kulík

Rozhodoval: Michlian - 1 870 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Waseem, Krmpotič, Korijkov, Hottek - S. Danko (46. Ruskovský), Kovaľ (69. Gamkrelidze), J. Hořava, Škvarka (80. Mihok) - Uškovič, D. Kunca

FK LAFC: M. Michalík - M. Szabó (20. R. Kulík), Semeník, Paldan, Szöcs - J. Beňo (80. Fieber), T. Opiela, Mižík, Flyashko (60. Koliada) - Mateusz Pyrka, Nilaš

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 4. apríla o 17.30 hod.: SFM Senec - Michalovce (dohrávané 19. kolo)

Nedeľa 8. apríla o 10.30 hod.: Ružomberok B - Michalovce (24. kolo)

Sobota 14. apríla o 19.30 hod.: Michalovce - Myjava (25. kolo)