Historická premiéra pod umelým osvetlením

2012-03-24 12:00:00

MFK Zemplín dnes prvýkrát doma nastúpi pod umelým osvetlením, o 17.30 hod. privíta MFK Dolný Kubín.

Deň, na ktorý fanúšikovia michalovského futbalu tak dlho čakali, je konečne tu! Druholigový MFK Zemplín dnes na domácej pôde prvýkrát nastúpi pod žiarami reflektorov. Súperom Zemplínčanov v historickej premiére bude celok Dolného Kubína. Duel tabuľkových súperov má úvodný výkop naplánovaný na 17.30 hod.

V Moldave mali vyhrať

Úvodný jarný súboj odohrali Michalovce presne pred týždňom na ihrisku Moldavy nad Bodvou, kde takisto pod umelým osvetlením remizovali 1:1. Zápas iba z tribúny sledoval Jakub Hottek, ktorý nemohol nastúpiť pre trest za štyri žlté karty. „Ihrisko som si však vyskúšal. Nebolo veľmi kvalitné, ale napriek tomu sme tam mali zvíťaziť. Ak chceme hrať o najvyššie priečky, nemôžeme u súperov ako Moldava strácať body. Bol to však náš prvý jarný zápas, určite to bude ešte lepšie,“ prezradil na úvod stopér MFK Zemplín, ktorý začiatkom týždňa predĺžil s klubom zmluvu až do roku 2014.

Nevedia sa dočkať

Nielen fanúšikovia, ale aj samotní hráči michalovského tímu, sa zápasu proti Dolnému Kubínu nemôžu dočkať. „Ja sa teším dvojnásobne, pretože na súťažný duel nastúpim po štyroch mesiacoch. Osvetlenie je super, štadión spĺňa všetky podmienky pre najvyššiu súťaž. Dúfam, že na premiéru nás príde povzbudiť čo najviac ľudí a zo zápasu budú mať skvelý zážitok. Nálada v mužstve je výborná, všetci sme v poriadku,“ pokračoval J. Hottek, ktorý kapitánsku pásku prenechal Róbertovi Rákovi.

Rozhodnúť čím skôr

V Zemplíne sa dnes stretnú tabuľkoví súperi. Domácim patrí tretia priečka, mužstvo z Oravy je štvrté s jednobodovou stratou na Michalovčanov. „Našim cieľom je doma stále vyhrávať, je jedno proti akému súperovi hráme. Dolný Kubín sme určite príde brániť. Dôležité bude to, či sa nám podarí skórovať už v prvom polčase, inak sa budeme trápiť,“ hovoril 28-ročný odchovanec pražskej Slavie. Hosťujúci celok v uplynulom kole nehral, naposledy podľahol Rimavskej Sobote na jej pôde hladko 0:3, keď rovnakým rozdielom prehrával už do prestávky. „Každý zápas je iný, nepozeráme sa nato, ako hral predtým. My budeme hrať tak, aby sme duel rozhodli čím skôr,“ uzavrel debatu J. Hottek.

Zdroj: denník Korzár