Stanislav Danko nastúpil za slovenskú 18-tku

2012-03-20 12:00:00

Michalovský stredopoliar odohral za slovenský výber proti slovinským rovesníkom celé stretnutie.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov remizovali v priateľskom stretnutí v slovinskom Križevci s domácim výberom 1:1, keď jediný presný zásah Slovenska vsietil útočník Boris Pisár, ktorý pred desiatimi dňami dvakrát skóroval aj do michalovskej siete v drese starších dorastencov Spartaka Trnava. Kormidelník slovenského výberu Peter Gergely dal v dnešnom stretnutí príležitosť aj stredopoliarovi MFK Zemplín Michalovce Stanislavovi Dankovi, ktorý odohral celý duel. Druhý zápas medzi týmito dvoma súpermi je na programe vo štvrtok o 11. hodine.

Slovinsko "18" - Slovensko "18" 1:1 (0:1)

Góly: 85. Saramati - 10. B. Pisár

ŽK: 52. Gosak - 43. Čiernik

SLOVINSKO 18: Cotman - Šme, Skok, Zorc (45. Gosak), Balkovec, Želko (75. Nabernik), Kostanjšek (45. Saramati), Zajc (70. Pihler), Puhman, Požeg Vancaš, Bajde

SLOVENSKO 18: D. Holec - Dubeň, Čiernik, Mazáň, Niňaj, Lobotka (77. Liener), Steinhübel, Mihalík (81. Kráľ), S. DANKO, Faško (58. Šmehýl), B. Pisár (13. F. Molnár)

Peter Gergely (tréner SR 18): "Zápas sme začali veľmi dobre a v úvode sme sa ujali zaslúženého vedenia gólom Pisára. Celý prvý polčas sme dominovali a vypracovali sme si zhruba päť vyložených šancí, ktoré sme žiaľ nedokázali premeniť. Slovinci nás v druhom polčase mierne zatlačili, no napriek tomu sme sa stále snažili poistiť druhým gólom vedenie a mali sme ďalšie šance. Keď už sa zdalo, že vyhráme najtesnejším rozdielom, dostali sme päť minút pred koncom zbytočný gól."

Zdroj: futbalsfz.sk