Medzi druholigovými šestnástkami III.

2012-01-18 12:00:00

Účastníci druhej futbalovej ligy Podbrezová, Senec, Moldava, Ružomberok B a Petržalka v príprave na jarnú časť súťaže.

Podbrezová začala prípravu na novom ihrisku s umelou trávou, Senčania schudli v priemere o dva kilogramy, veľký pohyb nastal nielen pri Slnečných jazerách, ale aj pri Bodve. Pod Čebraťom preradili z „béčka“ do „áčka“ troch hráčov a hráči Petržalky dostali po pol roku dve výplaty. Prinášame tretí, záverečný diel z kuchyne druholigistov na začiatku zimnej prípravy. 

ŽP ŠPORT PODBREZOVÁ

Pre klub z Horehronia nastal v pondelok 16. januára o 13.30 hod. historický moment. Železiari pred prvým tréningom v tomto roku slávnostne prestrihli pásku na novom ihrisku s umelou trávou,  osvetlením a dvoma tribúnami v Podbrezovej – Skalici. „Ihrisko je pružné, mäkké, slovom výborné. Keď na jar zmodernizujú budovu a šatne, bude to paráda!“ – nadchýnal sa tréner Jaroslav Kentoš, ktorý na prvom tréningu privítal dvoch staronových hráčov – Reného Kočana, ktorý na jeseň hosťoval v Liptovskom Mikuláši a Tomáša Pančíka, stredného z trojice bratov-futbalistov, ktorý dostal súhlas z banskobystrickej Dukly zapojiť sa do prípravy v rodnej Podbrezovej, kde hrá jeho mladší brat Juraj. „Pred začiatkom prípravy všetci chlapci absolvovali lekárske prehliadky u pána doktora Miroslava Silvestra v Banskej Bystrici a podľa výsledkov testov im prispôsobíme záťaž,“ dodal 37-ročný tréner ŽP Šport. Jeho mužstvo privíta na novej umelej tráve 28. januára Duklu Banská Bystrica a od 12. do 18. februára bude na sústredení v Nemšovej, v rámci ktorého odohrá prípravné stretnutia s Trnavou, Ružomberkom a Nemšovou. 

ŠK SFM SENEC    

V zimnom tréningovom tábore vo Veľkom Bieli sa od 9. januára pripravuje 19 hráčov. Nováčikmi sú stopér Viktor Hall z Bernolákova, ktorý pôsobil aj v Artmedii Petržalka, stredopoliar Peter Šnegoň z Lehníc a útočník Marián Timm z Českých Budejovíc, ktorý je odchovancom Interu Bratislava. Po vážnych zraneniach začínajú s tréningom útočník Ladislav Belkovics a ľavý stredopoliar Martin Mravec. Z jesenného kádra odišlo až deväť hráčov: Bognár, Plichta, Gabriel, Čerňan, Szőllős, Brahimaj, Kováč, Minarík a Szarka, ktorému sa skončilo hosťovanie zo Slovana. „Kondično-herná časť prebieha na umelej tráve vo Veľkom bieli, behy v teréne a posilňovňu využívame aj na koordinačné cvičenia. Súčasťou prvého týždňa prípravy boli testy, ktoré ukázali, že hráči si počas prestávky splnili domáce úlohy. Hmotnosť si upravili v priemere o dva kilogramy,“ s radosťou zdôraznil tréner Anton Jánoš. Od 23. januára čaká Senčanov kondičné sústredenie v Kokave nad Rimavicou.

FK BODVA MOLDAVA NAD BODVOU

V uplynulom týždni vyhrali Moldavčania nad Lokomotívou Košice 2:1 gólmi Dyjana a Matúša Pekára, ktorý ako hráč Prešova na jeseň hosťoval v Rimavskej Sobote, s Michalovcami sa rozišli bez gólov a dnes privítajú MFK Košice. Vedúci mužstva Michal Hudák nás informoval o príchode brankára Giertla, ktorý chytal v „béčku“ MFK Košice a legionárčil v Poľsku, stopér Šimo prišiel z Nových Zámkov, český obranca Musil a stredopoliar Moravčík z Rakúska. V štádiu vybavovania je návrat stredopoliara Horvátha z Dolného Kubína a príchod Srba Sivčeviča z Ružomberka. Hosťovanie sa skončilo Hanzušovi (jeho pokračovanie závisí od dohody s Krásnou) a Timkovičovi, ktorý si hľadá angažmán. V klube skončil Brazílčan Frizoni a takisto Tomáš Labun, ktorý sa nedohodol na predĺžení zmluvy, ktorú má do konca jarnej časti. Zajtra sa „goffovci“ presunú na  šesť dní do Vysokých Tatier.

MFK RUŽOMBEROK B 

Ako nás informoval vedúci mužstva Peter Adamčiak, hlavný tréner MFK Aleš Křeček vytiahol z rezervy do prípravy A-mužstva troch stredopoliarov – Vladimíra Kováča (bývalý dorastenecký reprezentant z Prievidze), Mária Almaského a Martina Nagya. Zo študentského hosťovania v B-mužstve Slovana sa vrátil Bartoš a v druhom týždni prípravy bude so spoluhráčmi v 20 člennom kádri zarezávať dvojfázovo na Malinom Brde, na umelej tráve a v športovej hale. 

FC PETRŽALKA 1898

Čierno-bieli začali prípravu tento týždeň na štadióne v Prievoze, kde môžu zostať do konca tohto ročníka. K hráčom sa prihovoril staronový predseda Predstavenstva FC 1898 a. s. Jozef Vengloš mladší. Na včerajší predpoludňajší tréning na vedľajšom ihrisku s umelou trávou vybehli zároveň s odhŕňačom snehu, ktorý „zaspal“ v garáži... Pripomeňme, že z jesennej zostavy odišli Martin Luhový (ViOn Zlaté Moravce), Martin Švec, Ivan Schranz (obaja Spartak Trnava), Tomáš Hanzel (po ukončení hosťovania z Trnavy trénuje s AS Trenčín), Maroš Schustrík (Frýdek-Místek) a Peter Drobňák, ktorý si hľadá angažmán v Česku, takisto Marek Moravčík. Pre zranenie netrénoval Vladimír Pončák. „Zatiaľ neprišiel nikto nový, budeme to riešiť. Dúfam, že vývoj v klube v tomto roku pôjde tým správnym smerom a v podmienkach, aké si úroveň tejto súťaže zaslúži,“ poznamenal tréner Norbert Hrnčár. Dnes zohrá mužstvo prípravné stretnutie v Dunajskej Lužnej.

Zdroj: denník Šport