Sviťania zo Zemplína s troma bodmi

2011-10-03 12:00:00

Michalovská rezerva doma nestačila na Svit, ktorému podľahla 0:1. Na nekvalitnom teréne strelil jediný gól duelu Jambor.

V zápase 11. kola Majstrovstiev regiónu Východ medzi béčkom MFK Zemplín Michalovce a FK Svit sa zrodilo najtesnejšie víťazstvo hosťujúceho celku, ktorý vyhral 1:0. Tri body tímu z pod Tatier zabezpečil skúsený Milan Jambor, ktorý nastúpil na pre neho netypickom poste ľavého obrancu.

Bojovnosť im priniesla tri body

Svit, ktorému patria najvyššie priečky v tabuľke, vsietil víťazný gól v 68. minúte, keď sa po prihrávke striedajúceho Miroslava Monku presadil kapitán mužstva Milan Jambor. „Pre oko diváka to bol príťažlivý futbal, pretože oba celky chceli hrať futbal. Vedeli sme, že domáci budú posilnení o hráčov A - mužstva, ktoré hralo včera. Hrali pekný kombinačný futbal, je veľká škoda, že sme nehrali na hlavnom ihrisku v Michalovciach. Nekvalitný terén nevyhovoval nikomu, našťastie sa nám podarilo vďaka bojovnosti získať tri body,“ povedal po stretnutí 35-ročný Milan Jambor, bývalý hráč Prešova, 1. FC Košice, Púchova a Viktorie Žižkov.

Kombinovať nemohli

Michalovčania pred týždňom vybojovali bod na sabinovskej pôde, ktorý chceli potvrdiť domácou výhrou. Nakoniec po vyrovnanom priebehu najtesnejšie prehrali. „Začali sme celkom dobre, smerom dozadu to bolo v poriadku. Horšie to bolo v útoku, kde sme sa nedokázali presadiť. Terén bol zlý, nedalo sa hrať po zemi, ani sme nemohli nakopávať lopty, pretože Svit mal vysokých obrancov. Nakoniec sa mu podarilo z jedinej strely na bránu skórovať,“ skonštatoval sklamaný obranca MFK Zemplín Oliver Podhorín.

Zdroj: denník Korzár