Vo východniarskom derby tesné víťazstvo lídra

2011-09-26 12:00:00

Michalovčanov vykúpil gól Škvarku v záverečnej štvrťhodine. Moldava stále dopláca na bezzubosť v útoku.

V sobotňajšom derby zápase medzi druholigovým lídrom MFK Zemplín Michalovce a FK Bodva Moldava nad Bodvou sa zrodila najtesnejšia výhra domáceho celku 1:0, keď sa v 74. minúte presadil 19-ročný stredopoliar Michal Škvarka.

Ďalšie čisté konto

Michalovskí futbalisti prakticky počas celého zápasu dobýjali bránu moldavskej Bodvy, ktorú odklial až v závere spomínaný Škvarka. Zemplínčania pred návštevou kola 2495 divákov neinkasovali a gólman MFK Zemplín Patrik Le Giang si pripísal už štvrté čisté konto v sezóne. „Znova sme chceli bodovať, pretože sme hrali doma a chceli si udržať vedúce postavenie. Čisté konto nie je len moja práca, je to zásluha celej defenzívy. Chlapci hrali výborne a sme šťastní, že sa nám podarilo streliť víťazný gól,“ povedal po stretnutí spokojný Patrik Le Giang, ktorý je členom reprezentačného tímu Slovenska do 21 rokov.

V druhom polčase odpadli

Bodva v Michalovciach dlho držala bezgólový stav a hlavne v defenzíve hrala solídne. V útočnej fáze to už bolo o čosi horšie. „Prvý polčas sme mali celkom dobrý, vypracovali sme si aj niekoľko šancí a keby aspoň jednu z nich premenili, určite by sme neprehrali. V druhom polčase sme už odpadli. Strieľame málo gólov, na druhej strane ich aj málo inkasujeme. Dobre bránime, ale smerom dopredu to ešte nie je ono,“ prezradil kapitán Moldavy nad Bodvou Tomáš Labun, ktorý pred dvoma rokmi v Michalovciach krátko pôsobil. Bodva nastúpila prvýkrát v základnej zostave s ofenzívnymi hráčmi Brazílčanom Dyjanom a Japoncom Nakamurom a podľa Labuna cítili menšiu nezohratosť. Kapitán hosťujúceho celku v 57. minúte uvidel aj žltú kartu, ktorú mu rozhodca udelil za nešportové správanie. „Krátko pred tým sme mali rýchly protiútok, ja som to trošku prifilmoval, načo mi rozhodca neskočil, preto som na neho vyletel,“ dodal na záver 27-ročný Tomáš Labun.

Zdroj: denník Korzár