Dolný sa na pôsobenie v MFK Zemplín teší

2011-09-22 12:00:00

Talentovaný útočník prichádza do michalovského klubu na polročné hosťovanie z prešovského Tatrana.

Druholigovému MFK Zemplín sa v závere prestupového termínu podarilo dotiahnuť do svojich radov ešte jednu novú tvár, ktorou je mladý útočník Jozef Dolný, ktorý naposledy pôsobil v 1.FC Tatran Prešov. Z tímu účastníka Corgoň ligy prichádza na polročné hosťovanie. „Asi pred dvoma týždňami som sa dopočul o záujme Michalovčanov o mňa a Dávida Gubu, ktorý však nakoniec zostal v Prešove. V Tatrane som veľa príležitostí nedostával, tréner Štefan Tarkovič viac staval skúsenejších hráčov. V MFK Zemplín sa robí dobre s futbalom, je tu kvalitný tréner a keďže tu poznám aj viacerých hráčov z reprezentácie, rozhodol som sa ponuku z tohto klubu prijať,“ rozhovorila sa najnovšia akvizícia v košiari českého trénera Vlastimila Petrželu, 19-ročný Jozef Dolný.

Do Michaloviec prišiel tento mládežnícky reprezentant aj kvôli Marekovi Ondríkovi, asistentovi trénera, ktorý ho viedol v staršom doraste v Prešove. „Poznám ho a mám s ním výborný vzťah. Okrem toho, ako som už spomínal, poznám viacerých hráčov Kuncu, Patrika Le Gianga či Škvarku, preto som nad ponukou zo Zemplína vôbec nerozmýšľal,“ pokračoval rodák z dedinky Dúbrava, v ktorej aj začal robiť prvé futbalové krôčiky. Následne odišiel do Spišského Podhradia, kde si ho ešte v žiackom veku vyhliadol prešovský Tatran.

Jozef Dolný sa v michalovskej šatni prvýkrát objavil v utorok. „Je tu veľmi krásne prostredie, štadión je nádherný. Raz som tu už bol, ešte dávnejšie počas prípravy s A – mužstvom Prešova. Dúfam, že mi tu bude dobre. Teším sa na to,“ zaprial si talentovaný útočník a pokračoval: „Verím, že sa mi bude dobre spolupracovať aj s trénerom Petrželom, ktorý dosiahol veľa úspechov.“ Na záver nám ešte Jozef Dolný prezradil najbližšie ciele do futbalovej kariéry: „V prvom rade sa chcem v Michalovciach presadiť a pomôcť im k postupu do Corgoň ligy. Uvidíme, čo bude ďalej.“

VIZITKA JOZEFA DOLNÉHO

Narodený: 13. 05. 1992

Výška: 181 cm

Váha: 85 kg

Post: útočník

Predchádzajúce kluby: Dúbrava, Spišské Podhradie, Prešov