Starší dorastenci víťazne, mladší s debaklom

2011-09-18 12:00:00

V Žiline sa darilo staršiemu dorastu,ktorý vyhral 3:0. Mladší prehral vysoko 0:7, keď už do polčasu prehrával 0:6!

Včera odohrali svoje majstrovské stretnutia aj prvoligové dorastenecké celky, ktorým sa na žilinskej pôde darilo striedavo. Starší dorastenci zvíťazili pod Dubňom presvedčivo 3:0 po góloch Gabriela Csorga, Jakuba Štofíka a Martina Regaliho. Mladším sa nedarilo a prehrali vysoko 0:7, keď už po prvej 45-minútovke prehrávali hrozivým rozdielom šiestich gólov!

Starší dorastenci

Tréner Albert Rusnák: "Po dlhej štvorhodinovej ceste sme sa pomalšie rozbiehali a prvým desať minút zápasu sme hrali vlažne. Potom sme sa zlepšili a bolo to podľa mojich predstáv. Hrali sme na rýchle brejky, ktoré sme celý týždeň poctivo trénovali. Hneď druhý nám vyšiel, po osi Jacko - Hromada sa lopta dostala až k Csorgovi, ktorý preloboval domáceho brankára. O malú chvíľu Csorgo odcentroval na Štofíka a ten krásnou hlavičkou do šibenice pridal náš druhý gól. Ten nás uspokojil a Žilina prebrala iniciatívu. Vypracovala si aj dve obrovské šance, pri prvej netrafili bránu a pri druhej nás podržal brankár Bréda. V úvodných dvadsiatich minútach druhého polčasu si Žilina vytvorila veľký tlak, ktorého výsledkom bolo trikrát nastrelené brvno našej brány. V čase najväčšieho náporu domácich ušiel ich obrane Regali, ktorý si urobil troch obrancov a zasadil domácim definitívne K.O. V ďalšom priebehu hry si oba celky vypracovali sľubné šance na skórovanie, ktoré však ostali nevyužité. Musím pochváliť našu defenzívu za výborný výkon. Už v druhom zápase v rade sme nedostali gól a každým duelom sa v obrane zlepšujeme."

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:2)

Góly: 17. Csorgo, 20. Štofík, 68. Regali

ŽK: L. Jacko

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Popovič, Korijkov, J. Šimko, Hutaj - L. Jacko, Hromada (46. A. Varga), J. Kiss (82. Sochanič), Csorgo (68. Koscelník) - Regali, Štofík

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "V prvom polčase sme podali veľmi slabý výkon, prvé tri góly padli po hrubých chybách gólmana Babiaka. Góly sme strelili takmer sami. V druhom dejstve sa už náš výkon trošku zlepšil, napriek tomu sme hrali veľmi zle."

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 7:0 (6:0)

MFK ZEMPLÍN: Babiak (41. Holienčin) - Ďurík, D. Horňák, T. Tomko, Havrila - L. Tóth (62. L. Apiar), Grič, Turík, P. Petričko - T. Vožný (60. Chocholáček), Kolesár (65. M. Gomboš)