MFK Zemplín z Liptova s troma bodmi

2011-09-17 12:00:00

Michalovčania zvíťazili v Liptovskom Mikuláši 2:1, keď sa dvakrát presadil striedajúci Peter Jakubčo.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase deviateho kola na pôde Liptovského Mikuláša tesne 2:1, hoci ešte do prestávky prehrávali jednogólovým rozdielom. V záverečnej štvrťhodine sa však dvakrát presadil stredopoliar Peter Jakubčo, ktorý rozhodol o zaslúženom triumfe nad MFK Tatran.


Stretnutie v krásnom počasí sa na Liptove ani poriadne nezačal a už musel tréner hosťujúceho celku Vlastimil Petržela prvýkrát v zápase striedať, pretože v 5. minúte sa Kovaľ nepríjemne zrazil s Karadzičom a nemohol pokračovať ďalej. Nahradil ho Jakubčo a ako sa ukázalo, bol to výborný ťah. Domáci futbalisti hneď svoju prvú šancu premenili vo vedúci gól, v 17. minúte prenikol po pravej strane Labaška, nabil kapitánovi Latiakovi a ten z hranice jedenástky prestrelil brankára P. Le Gianga. Michalovčanov tento gól prebudil a vytvorili si prevahu. V 23. minúte vystrelil Ceesay po priťuknutí Hesekom vedľa domácej svätyne. O dve minúty sa do zakončenia dostal aj Ruskovský, ale jeho strela mierila vysoko nad. Za okamih to skúšal nožničkami Hesek, s jeho pokusom si brankár Šavol poradil. Zemplínčania hnaní výbornými fanúšikmi sa veľmi ľahko dostávali do zakončenia a v 28. minúte tvrdo vypálil Kunca, Šavol na dvakrát jeho strelu zlikvidoval. Kunca bol aj pri ďalších dvoch akciách hosťujúceho celku: v 31. minúte si po jeho akcii loptu takmer do vlastnej siete zrazil Šlosár a o dve minúty nato po prihrávke Heseka vystrelil nad. Najväčšia šanca Michaloviec na vyrovnanie prišla v nadstavenom čase prvého polčasu, keď krásne vystrelil Hesek, ale jeho bomba iba opečiatkovala brvno Šavolovej brány!


Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán, MFK Zemplín zatlačil súpera na jeho polovicu a zahadzoval jednu šancu za druhou. V 51. minúte z pravej strany pekne odcentroval Škvarka, ale Hesek vo výhodnej pozícii hlavičkoval mimo brány. O šesť minút zahrával z opačnej strany rohový kop Škvarka a brankár Šavol si loptu skoro zrazil do vlasnej sietet. V 64. minúte fauloval v pokutovom území prenikajúceho Heseka stopér Lišivka a rozhodca Pavlík nariadil pokutový kop v prospech hostí. K lopte sa postavil Hottek, ale jeho pokus brankár Šavol vyrazil! Michalovčanmi tento moment neotriasol a naďalej pokračovali vo svojej hre. V 72. minúte sa do lopty spoza šestnástky oprel Škvarka, no jeho krásnu strelu končekmi prstov vyrazil Šavol na brvno svojej svätyne. Zemplín sa zaslúženej odmeny dočkal v 74. minúty, Kunca priťukol Jakubčovi a ten z hranice šestnástky technickou strelou prekonal gólmana Liptákov - 1:1. Zo strany hostí to nebolo všetko, pretože päť minút pred koncom ridneho hracieho času sa zblízka po druhýkrát presadil striedajúci Jakubčo a upravil na 1:2. V závere už Michalovce kontrolovali hru a zápas doviedli zaslúženého víťazného konca.


MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:0)

Góly: 17. Latiak - 74. a 85. Jakubčo

ŽK: 64. Lišivka, 78. Šlosár - 65. Jakubčo, 66. Krmpotič

Rozhodoval: Pavlík - 450 divákov.

MFK TATRAN: Šavol - Kapláň, Lišivka, Karadzič, Šlosár - Rezer, Paděra, Bezák, Pastva (29. Legerský, 76. Kočan) - Latiak, Labaška

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang - Waseem (46. Dargaj), Hottek, L. Hruška, A. Ceesay - Ruskovský (78. S. Danko), Škvarka, Kovaľ (5. Jakubčo), Krmpotič - D. Kunca, A. Hesek