Vedenie MFK Zemplín tešia vysoké návštevy

2011-09-07 12:00:00

V sobotu proti Podbrezovej padol divácky rekord, najbližšie proti Sencu sa očakáva ešte vyššia návšteva.

Futbalisti druholigového MFK Zemplín prepisovali históriu svojho zmodernizovaného štadióna. V sobotu totiž na šláger siedmeho kola bolo zvedavých 2430 divákov, čo je doteraz najvyššia divácka návšteva na zápase Michaloviec odkedy hrávajú na zrekonštruovanom futbalovom stánku. Najbližšie v sobotu hrajú zverenci trénera Vlastimila Petrželu opäť doma, a keďže naposledy MFK Zemplín predviedol výborný výkon, čaká sa ďalšie prelomenie rekordu.

Toľko ľudí nečakali

Sobotňajšia výborná návšteva prekvapila aj samotné vedenie klubu, ktoré otvorene priznalo, že po prehre v Petržalke pred vyše týždňom toľko divákov nečakalo. „Boli sme príjemne prekvapení tým, že na Podbrezovú zaplnili naši fanúšikovia tribúny v takom hojnom počte. Sme veľmi radi, že na štadión chodí veľa ľudí. Veríme, že to takto pôjde aj naďalej a návštevnosť ešte bude stúpať,“ povedal na úvod predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. 

Príde na pohár vyše 3000?

Podľa Igora Šoltinského je dôvodom vysokých návštev určite kvalitná hra zverencov Vlastimila Petrželu a takisto aj líderská pozícia v tabuľke. Futbalistom MFK Zemplín sa pred zaplnenými tribúnami darí aj výsledkovo, veď všetky štyri doterajšie zápasy vyhrali a v posledných troch dokonca ani neinkasovali. „V sobotu hostíme ďalšieho silného súpera SFM Senec, ktorý sa solídne posilnil, takže očakávame ešte viac divákov, ktorých zároveň žiadame, aby sa na stretnutie dostavili v predstihu, inak kvôli dlhým radom pri pokladni nestihnú začiatok duelu. Keď porazíme Senec, verím, že v utorok v pohári proti Banskej Bystrici padne aj magická trojtisícová návštevnosť,“ uviedol šéf michalovského klubu. Na novom štadióne padla trojtisícová návšteva iba raz, počas finálového zápasu Slovenského pohára medzi Trnavou a Slovanom Bratislava (0:6), na ktorý bolo zvedavých 3752 divákov. 

Mladých do fanklubu

Výbornú atmosféru na domácich zápasoch vytvára nepochybne aj michalovský fanklub GS ´52, ktorý svojim povzbudzovaním výrazne pomáha futbalistom MFK Zemplín k ich výkonom. „Sme vďační za každého jedného diváka, ale najviac za GS ´52. Dúfame, že fanklub sa bude naďalej rozrastať hlavne o mladých ľudí, s ktorými bude fanúšikovský sektor ešte viac fandiť,“ dodal Igor Šoltinský.

Na rezervu už zadarmo

V nedeľu odohrala doma svoj zápas aj rezerva MFK Zemplín, ktorá na umelom ihrisku v areáli štadióna zdolala silnú Hanisku 3:1. „Aj tu sme boli veľmi milo prekvapení z diváckeho záujmu, veď na parkovisku bolo takmer toľko áut, ako pred rokom na zápasoch A - mužstva. Preto sme sa rozhodli, že od najbližšieho domáceho zápasu bude vstup na zápasy béčka bezplatný,“ povedal na záver predseda predstavenstva MFK Zemplín.

ZAČÍNA VÝSTAVBA UMELÉHO OSVETLENIA!

Výbornú informáciu sme sa dozvedeli od vedenia MFK Zemplín, ktoré nám oznámilo, že hneď po skončení pohárového zápasu s Banskou Bystricou sa začne s dlho očakávanou výstavbou umelého osvetlenia! „Presne o týždeň v stredu sa začne s výkopovými prácami. Výstavba by mala trvať približne osem týždňov, dôležité bude, kedy nám Slovenské elektrárne dodajú nové trafo. Umelé osvetlenie bude mať 900 luxov a jeho po dokončení sa na našom štadióne budú môcť hrávať aj kvalifikačné zápasy,“ povedal pre náš denník Igor Šoltinský.

Zdroj: denník Korzár