Michalovčanom sa netrasú kolená

2015-11-20 12:00:00

Dunajskej Streda majú Zemplínčania čo vracať, doma súperovi zo Žitného ostrova podľahli rozdielom triedy 0:3.

Na Žitnom ostrove sa uskutoční zápas ostrieľaného prvoligistu s nováčikom našej najvyššej súťaže. Skúsenosti i zloženie kádra síce hovoria v prospech domácej Dunajskej Stredy, no DAC v tejto sezóne trpí na nevyrovnanosť výkonov. "Reprezentačnú prestávku sme využili na doladenie určitých herných aspektov. V intenzívnom tréningovom procese sme sa zamerali na činnosti, ktoré by mali viesť k nášmu úspechu v dôležitom zápase proti Michalovciam," uviedol tréner Dunajskostredčanov Tomislav Marič. Jeho zverenci nastúpia v jesennej časti sezóny už len proti tímom zo spodnej časti tabuľky.

"Vieme, že Dunajská Streda je veľmi dobrý tím. Na základe nášho prvého vzájomného zápasu si myslíme, že DAC má jedno z najlepších mužstiev, proti ktorým sme na Slovensku hrali. Chceli by sme súperovi čo najviac znepríjemniť hru a odviezť si z jeho pôdy nejaký bodík," povedal nám český kouč Zemplínčanov František Šturma. Na domáce stretnutia DAC-u chodia početné divácke návštevy. Dunajská Streda je povestná tradične búrlivou kulisou. "Tešíme sa na tú atmosféru. Myslím si, že sa nám nerozklepú kolená z kulisy ani z kvality súpera. Futbal sa hrá pre ľudí a celkovo je zážitok zo zápasu lepší pri peknej diváckej návšteve," doplnil Šturma.

MOTÍV ZÁPASU

Mužstvá zo zahraničnými trénermi na lavičkách forsírujú dva odlišné herné štýly. DAC hrá v domácom prostredí útočne. Michalovce u súperov chcú ťažiť z precíznej defenzívy a udrieť z protiútokov. Na Žitnom ostrove by to mohlo byť zaujímavé predstavenie so šancami na oboch stranách a miernou prevahou skúsenejších domácich hráčov.

CHÝBAJÚ

Dunajská Streda: Štepanovský, Turňa, Straka (zranenie), A. Mészáros (trest)

Michalovce: Regáli, Turík (zranenie)