Vyhrávali 82 minút, napokon nezískali ani bod...

2015-11-09 12:00:00

Michalovský nováčik spackal záver zápasu, kedy dostal dva góly. Diváci sa na štadióne poriadne zdržali, príčinou bol výpadok umelého osvetlenia.

Ako sa dá prehrať vyhratý zápas ukázali v sobotu večer na svojom trávniku prvoligoví futbalisti Michaloviec. Žlto-modrí viedli od štvrtej minúty gólom Ghančana Emmanuela Mensaha, ale to, čo vyparádili v závere stretnutia, to sa len tak nevidí. V záverečnej päťminútovky v rozpätí dvoch minút urobili vzadu dve veľké hrúbky, za ktoré ich Myjavčania potrestali dvoma gólmi. Pri Laborci sa skrátka diali veci, „divokému“ záveru predchádzala nečakaná hodinová prestávka, pretože na štadióne vypadlo umelé osvetlenie...

Výborný úvod

Nedochvíľni diváci, ktorí prišli na štadión o čosi neskôr, nevideli najrýchlejší michalovský gól v najvyššej súťaži, o ktorý sa postaral Mensah. „Začiatok zápasu sme mali veľmi dobrý, potom však prišiel ten výpadok osvetlenia. Vstup do druhej časti prvého polčasu bol z našej strany ozaj veľmi zlý, súper bol lepší, ja som sa už len tešil na prestávku, aby sme urobili nejaké zmeny. Po zmene strán to bolo vyrovnané, šance sme si vytvorili my aj súper. Chcelo to asi potvrdiť druhým gólom a bolo by po zápase. Ale hrá sa až do konca, my sme na vyrovnávajúci gól Myjavčanom prihrali. Grič stratil loptu na polovici ihriska, potom to mohol na svojej strane zachrániť ešte Perez, ale prišiel center do šestnástky a gólová hlavička. Keď vediete celý zápas a na konci dostanete gól, tak to s tímom zamáva. Prestali sme hrať, súpera to nakoplo a dal nám aj druhý gól,“ vyjadril sa po stretnutí tréner MFK Zemplín František Šturma.

Remíza by svedčala viac

Hoci hráči z Kopaníc nastúpili v Michalovciach po sérii prehier a navyše rýchlo inkasovali, na ich hernom prejave to vôbec nebolo vidieť. Stále boli nebezpeční a nevzdávali sa ani za nepriaznivého stavu, čo im nakoniec prinieslo ovocie. „Súperovi gratulujem, dal dva góly a vyhral. Nepovedal by som, že bol lepší a triumfoval zaslúžene, ale taký je futbal. Myslím si, že stretnutiu by viac pasovala remíza,“ skonštatoval český kormidelník, ktorý na margo výpadku umelého osvetlenia na štadióne poznamenal: „Nebolo to príjemné, lebo potom sa hodinu nehralo a hráči museli iba sedieť v kabíne. Na rozcvičku potom mali iba pár minút, čo je málo. Takáto nečakaná pauza určite neprospela nikomu, ale asi sa s ňou predsa len o čosi lepšie vysporiadali hostia, keďže zvíťazili,“ dodal Šturma. 

Zdroj: denník Korzár