V Dolnom Kubíne v stredu aj o druhé miesto

2011-05-24 12:00:00

Futbalistov MFK Zemplín Michalovce čaká v stredu o 17.00 hod. predposledný zápas v sezóne.

Michalovce v tabuľke delí od Dolného Kubína nielen päť bodov, ale aj päť miest. Druhí Zemplínčania ich majú na konte 48, ôsmi Oravci 43. V tejto sezóne sa zatiaľ títo súperi stretli dvakrát a body i skóre majú bratsky podelené. Dolný Kubín vyhral doma 3:0 a rovnakou mincou odpovedali v polovici marca i naši futbalisti.

Záverečný súťažný týždeň má prívlastok anglický, keďže sa počas neho hrá až trikrát. Tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela si túto skutočnosť uvedomuje aj vzhľadom k oklieštenému kádru. „Netrúfam si nič konkrétne predpovedať, ale určite to bude veľmi náročný zápas. Narážam hlavne na nezvyčajne horúce počasie pre toto obdobie. Uvidíme, ako sa moji zverenci vyrovnajú s nahusteným programom, keďže napríklad na pondelňajšom tréningu na mňa pôsobili ťažkopádne,“ povedal Vlastimil Petržela v utorok popoludní.

Plány českého kormidelníka MFK Zemplín limituje aj stav v hráčskom kádri, keďže dvojica mládežníckych reprezentantov - Dominik Kunca a Oliver Špilár - nebude k dispozícii. A takisto aj naposledy vylúčený kapitán Ján Marcin. Na druhej strane konečne si odpykal dištanc brankár Miloslav Bréda. „Aj s ním je nás iba pätnásť. Či pristúpim k zmene na brankárskom poste, ešte neviem, pretože zatiaľ som sa nerozhodol.“

Isaacs Waseem sa doma proti Dolnému Kubínu blysol pri výhre 3:0 dvoma gólmi.

Dolný Kubín je nenápadným účastníkom zlatých stredných vôd prvoligovej tabuľky, no o to zvykne byť nebezpečnejší. Presvedčili sa o tom aj michalovskí futbalisti, ktorí tam v 10. kole prehrali nečakane hladko 0:3. „Prostredie sa mi tam síce nepáčilo, ale to neznamená, že by sa mi nepozdávalo mužstvo Dolného Kubína. Jeho hráči dosť behajú, bojujú a nezvyknú sa vzdávať ani za nepriaznivého stavu, čo potvrdili aj v jarnom stretnutí u nás. Futbalovo to rozhodne nie je zlé mužstvo, čo nedávno potvrdilo napríklad aj výhrou v Trenčíne,“ doplnil Vlastimil Petržela.

S blížiacim sa záverom majstrovskej súťaže vrcholí aj boj o konečnú druhú priečku. Aktuálne patrí miestenka za vedúcim Trenčínom Michalovciam, ktoré sú pred treťou Rimavskou Sobotu vpredu len o skóre. „Ak chceme skončiť druhí, musíme, respektíve by sme mali vyhrať nielen v Dolnom Kubíne, ale aj doma s Moldavou nad Bodvou, ktorú hostíme v sobotu. Bude to ťažké, ale urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní,“ dodal Vlastimil Petržela.