Kovaľ s Brédom na Slovakia cup

2011-04-26 12:00:00

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov sa v dňoch 2.-6. mája zúčastní na 21. ročníku medzinárodného turnaja Slovakia Cup. V A-skupine zohrá zápasy (vždy so začiatkom o 11.00 h) s reprezentáciami Japonska (2. mája, Myjava), Nórska (3. mája, Dolné Vestenice) a Chorvátska (5. mája, Stará Turá). V piatok 6. mája sú na programe zápasy o celkové umiestnenie, v ktorých bude súperom zverencov trénera Juraja Bútoru Belgicko, Maďarsko, Dánsko alebo Česká republika. Nás teší, že medzi dvadsiatkou nominovaných nechýba ani dvojica našich mladíkov, Róbert Kovaľ a Miloslav Bréda. Práve Kovaľ v sobotu debutoval v drese nášho A-mužstva a v Šali prispel gólovou akciou, ktorú zakončil Jan Knobloch, k cennému víťazstvu MFK Zemplín.

Zaujímavé je, že spomedzi všetkých hráčov sú práve dvaja mladíci z MFK Zemplín Michalovce najmladší, čiže rok narodenia 1994. To znamená, že ešte teoreticky môžu hrávať i za mladší dorast. Obaja však už obliekli i dres prvoligového A-mužstva MFK Zemplín, preto neprekvapuje, že oboch povolali do reprezentácie Slovenska do 18 rokov.

Nominácia SR 18:
brankári: Igor Katreniak (ŽP Podbrezová), MILOSLAV BRÉDA (MFK Zemplín Michalovce),

obrancovia: Richard Čiernik (MFK Dubnica), Marek Púpala (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Ondrek (MFK Ružomberok), Dávid Hudák (Slovan Bratislava),

stredopoliari: Lukáš Martinka (MŠK Žilina), Viktor Miklós (ETO Györ), Dominik Jacko, Ján Dzúrik (obaja Tatran Prešov), Ivan Štulajter (Sigma Olomouc), Martin Mečiar (Spartak Trnava), Miroslav Sedlák (FK Senica), Martin Bukata (MFK Košice), RÓBERT KOVAĽ (Zemplín Michalovce), Boris Turčák (Slovan Bratislava),

útočníci: Michal Kamenčík (Tatran Prešov), Filip Oršula (Twente Enschede), Tomáš Malec (AS Trenčín), Karol Meszároš (Slovan Bratislava).

Náhradníci:
brankári: Patrik Gábriš (Jupie Banská Bystrica Podlavice), Daniel Nebožka (Dukla Banská Bystrica),

hráči v poli: Peter Mriglot, Ľubomír Ivanko Macej (obaja Tatran Prešov), Patrik Gregora, Patrik Sabo, Peter Martinka (všetci Slovan Bratislava), Oliver Janso (FK Senica), Michal Tomáš, Dávid Štrba (obaja MŠK Žilina), Jakub Chlpík (MFK Ružomberok), Andrej Hnilica (FC Nitra), Andrej Števček (MFK Dubnica).