Nájdu recept na najlepšiu defenzívu?

2016-11-19 11:53:35

Kým v drvivej väčšine futbalových súťaží na Slovensku už začala zimná prestávka, vo Fortuna lige sa jesenná časť ešte ani zďaleka nekončí. Na tucet najlepších tímov pod Tatrami ešte čakajú štyri ligové kolá. Výnimkou nie sú ani Michalovčania, ktorí dnes o 17. hodine na svojom štadióne privítajú Podbrezovú. Obom mužstvám ide karta, preto môžeme očakávať zaujímavé futbalové predstavenie.

Počítať môžu až potom

Zemplínčania aj Horehronci patria k najväčším prekvapeniam sezóny. Vlani v rovnakom čase mútili vodu na dne tabuľky, teraz sú v jej hornej polovici a ani zďaleka sa netrápia záchranárskymi starosťami. Železiari dokonca okupujú druhú priečku pelotónu. „Majú zatiaľ veľmi dobrú polsezónu a právom sú tam, kde sú,“ povedal na úvod debaty stredopoliar MFK Zemplín Tomáš Sedlák. Žlto-modrým aktuálne patrí šiesta priečka iba s dvojbodovou stratou na štvrtú. V prípade dnešného úspechu sa môžu posunúť ešte vyššie. „Tabuľku všetci sledujeme, sme spokojní, ale ešte sa musíme sústrediť na posledný mesiac jesene. Najprv treba vyhrať a potom môžeme počítať, lebo pred zápasom to môže byť zradné,“ hovoril popradský rodák.

Ťažký terén

Tím ŽP Šport sa pýši najpevnejšou obranou, v doterajšom priebehu ligy inkasoval iba sedem gólov, vonku dokonca len tri! Ako na súpera, ktorý veľa gólov nedostáva, ale na druhej strane ani nedáva (strelil 18, Michalovce o jeden viac)? „Očakávam, že budú dobre organizovaní, tak ako tomu bolo v prvom zápase na jeho pôde, kde sme jediný gól inkasovali až v záverečnej štvrťhodine. Určite budú pozorne brániť a vychádzať do rýchlych kontier. Pripravovali sme sa na nich celý týždeň. Musíme hrať rýchlo, po stranách a dostávať sa do šestnástky, ale bude to veľmi ťažké, lebo terén nebude ideálny. Nastúpime však na domácom štadióne a budeme hrať na víťazstvo, aby sme potešili našich priaznivcov,“ dodal Sedlák. Do zostavy MFK Zemplín sa vracajú Koscelník a Žofčák, na listinu maródov však pribudol Šimčák, ktorý má virózu.

Zdroj: denník Korzár