Žlto-modrí proti špecialistovi na penalty

2017-03-08 08:56:38

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Futbalistov michalovského MFK Zemplín čaká dnes možno najdôležitejší zápas jari. Zverenci trénera Antona Šoltisa nastúpia o 15. hodine v Liptovskom Hrádku na štvrťfinálový súboj Slovnaft Cupu proti domácemu treťoligistovi. ŠKF je dokonca lídrom tretej ligy Stred, keď po jesennej časti vedie tabuľku s pohodlným 8-bodovým náskokom.

Pre Liptákov bude dnešný duel prvým súťažným v tomto kalendárnom roku a jedným z najväčších v klubovej histórii. Hrádočania podobne ako Michalovčania ešte nikdy predtým pohárové štvrťfinále nehrali a navyše dočinenia budú mať s účastníkom najvyššej súťaže. V tomto ročníku Slovnaft Cupu vyradili už piatich súperov, medzi nimi aj jedného zo Zemplína - Sobrance. Mimochodom, až trikrát triumfovali po penaltovom rozstrele!

Treťoligista je momentálne v laufe. Na vydarené ligové a pohárové zápasy nadviazal aj v zimnom období, keď z desiatich prípravných vyhrali až deväť. V generálke napríklad zdolali druholigový Zvolen rozdielom triedy 3:0! Výsledky zverencov trénera Jána Haspru mladšieho vôbec nie sú dielom náhody, pretože mužstvo má svoju kvalitu. Je v ňom viacero hráčov, ktorí okúsili aj vyššie súťaže. Známe sú mená ako Ján Podolský, Peter Moravčík, Matúš Otruba, ale hlavne Michal Gallo a Ivan Kotora, ktorí v nedávnej minulosti obliekali michalovský dres. Dokonca Gallo bol kapitánom mužstva, ktoré vybojovalo historický postup do Fortuna ligy.

MFK Zemplín má už za sebou tri jarné vystúpenia, po výhre nad Trnavou 2:0 prišli zhodné prehry 1:3 s Ružomberkom a bratislavským Slovanom. Po súboji na Pasienkoch nepribudli našťastie žiadne zranenia, aj keď súboj nedohral Igor Žofčák. Dnes by však mal byť k dispozícii. Chýbať tak budú len zranení Pavol Bellás a Jozef-Šimon Turík. „O súperovi nemáme veľa informácií. Sme papierový favorit a našim cieľom je postup medzi najlepšie štyri tímy v pohári. Urobíme všetko pre to, aby sa tak stalo. Uvidíme, aké tam bude ihrisko, počuli sme, že nie je veľmi ideálne, ale rovnaké podmienky bude mať aj súper. Verím, že zápas zvládneme,“ uviedol kormidelník Anton Šoltis.

Ako postupovali?

ŠKM Liptovský Hrádok 1. kolo: Oravská Jasenica (v) 1:1, na PK 3:1 2. kolo: Žarnovica (v) 2:1 3. kolo: Sobrance (v Strážskom) 5:1 4. kolo: Lokomotíva Košice (d) 1:1, na PK 4:2 5. kolo: Liptovský Mikuláš (v) 1:1, na PK 4:2

MFK Zemplín Michalovce 1. kolo: voľný žreb 2. kolo: Vrbové (v) 2:0 3. kolo: Pata (v) 6:0 4. kolo: Nový Život (v) 3:0 5. kolo: Nitra (d) 3:2[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]