Predstavujeme nové tváre v kádri

2017-07-21 09:30:35

Pred novou sezónou sa v kádri fortunaligového MFK Zemplín Michalovce udialo niekoľko zmien. Z mužstva odišli Patrik Macej, Michal Sipľak, Adrián Leško, Kristi Qose, Tomáš Sedlák či Anastasios Dimitriadis. Naopak, pribudli doň siedmi hráči, ale toto číslo nemusí byť konečné, lebo prestupový termín trvá až do konca augusta, a tréner Anton Šoltis avizoval, že ešte potrebuje káder vystužiť. V krátkosti si však predstavíme tých novicov, u ktorých je isté, že zostávajú na súpiske pre jesennú časť sezóny.

Gerard Bieszczad

Narodený: 5. februára 1993 v Debici (Poľsko)

Post: brankár

Číslo dresu: 27

Po odchode brankárskej jednotky Patrika Maceja museli Michalovčania zháňať nového strážcu svätyne k Matúšovi Kirovi. Našli ho v podobe Bieszczada, ktorý s futbalom začínal v rodnej Debici. Urastený 192 cm vysoký gólman potom ešte pôsobil v Lechu Poznaň, Turu Turek, Sandecji Nowy Sacz, Warte Miedzychód, Wisle Krakov a ostatné dve sezóny strávil v Bytovii Bytów, ktorá účinkuje v druhej najvyššej súťaži. V Michalovciach tak prvýkrát bude ujedať z legionárskeho chlebíka.

Aliaksandr Sviarchynski

Narodený: 16. septembra 1991 v Minsku (Bielorusko)

Post: obranca

Číslo dresu: 44

Univerzálny zadák, ktorý vie zahrať na oboch stranách obrany aj stopéra, sa do MFK Zemplín vrátil po roku. Rodák z Minsku strávil takmer celú doterajšiu kariéru výlučne vo svojom rodisku, kde však vystriedal až tri kluby. Vyrastal v FK Minsk, s ktorým v sezóne 2012/13 vyhral Bieloruský pohár a hneď v tej nasledujúcej si zahral aj v piatich zápasoch v predkolách Európskej ligy. V zime 2016 zamieril do Michaloviec, po pol roku sa vrátil domov, tentoraz do Dinama Minsk. Aj tam bol len polsezónu, lebo uplynulú jar hrával v FC Isloch Minsk.

Ladislav Šosták

Narodený: 18. decembra 1992 v Košiciach

Post: obranca

Číslo dresu: 4

Prvé futbalové kroky robil tento takmer dvojmetrový stopér v Kechneci, dorastenecké roky však už strávil v košickom MFK, predchodcovi súčasného FC VSS. Po skončení v doraste hosťoval postupne v Lokomotíve Košice (2009/10), Moldave nad Bodvou (2010/11) a Vyšnom Opátskom (2011/12 a 2012/13), kde v zime 2013 aj prestúpil a odohral tam ďalšieho dva a pol roku. V septembri 2015 jeho kroky viedli do druholigového Bardejova a bol veľkou oporou zadných radov Partizána.

José Carrillo Mancilla

Narodený: 4. marca 1995 v Granade (Španielsko)

Post: obranca

Číslo dresu: 21

O služby tohto Španiela mali Zemplínčania záujem už predtým, ale až teraz sa im ho podarilo získať do svojich služieb. Je odchovancom Granady, odkiaľ ešte v dorasteneckom veku odišiel do Mallorky, kde hral aj za B-mužstvo. V sezóne 2014/15 pôsobil v Zamore, v tej nasledujúcej v rezervnom tíme Getafe, no párkrát sa objavil aj na lavičke prvého tímu v prestížnej La Lige (náhradníkom bol napríklad proti FC Barcelona). Uplynulý ročník strávil v UD Logroňés, ktorý hráva tretiu najvyššiu španielsku súťaž. Carrillo hráva na poste stopéra, no tréneri ho v počas prípravy skúšali aj ako defenzívneho záložníka.

Miroslav Božok

Narodený: 19. októbra 1994 v Michalovciach

Post: stredopoliar

Číslo dresu: 19

Jedného z najslávnejších odchovancov michalovského futbalu netreba veľmi predstavovať. Už ako 17-ročný sa sťahoval do Koby Senec, odkiaľ už po roku prestúpil do prvoligového Ružomberka, v ktorom bol sedem rokov. Pod Čebraťom sa v sezóne 2005/06 tešil zo zisku double, teda z majstrovského titulu aj Slovenského pohára. V zime 2010 zamieril do Poľska, kde počas troch rokov obliekal dresy Arky Gdynia a Belchatówa. Potom celý kalendárny rok 2013 odohral v Michalovciach, ktoré v tom čase hrali tretiu ligu. Ostatného tri a pol roka strávil opäť u našich severných susedov. Najprv bol v Górniku Leczna a uplynulé dve sezóny v Arke Gdynia, kde pred pár mesiacmi oslavoval s kapitánskou páskou na rukáve zisk Poľského pohára. V minulosti bol aj mládežníckym reprezentantom Slovenska.

Anton Antonov

Narodený: 2. februára 1998 v Krasnodare (Rusko)

Post: stredopoliar

Číslo dresu: 17

Ruský mladík prišiel do A-tímu MFK Zemplín po ročnom účinkovaní v dorasteneckom tíme, ktorému svojimi výkonmi dopomohol k výbornému druhému miestu. Šikovný tvorca hry vyrastal v akadémii moskovského Dinama a s prvým tímom Michaloviec sa začal pripravovať už v zimnom období.

Vladislav Bragin

Narodený: 25. januára 1998 v Irkutsku (Rusko)

Post: útočník

Číslo dresu: 99

Rodák z Irkutska, ktorý je od Michaloviec vzdialený vyše 6500 kilometrov, pôsobil pred príchodom do metropoly Zemplína v Krasnodare. Žlto-modrý dres si začal obliekať len počas tejto zimy. V dorasteneckom tíme MFK Zemplín nastrieľal v dvanástich zápasoch úctyhodných 13 gólov! Svoje kanonierske schopnosti ukazoval aj počas tejto letnej prípravy, keď sa s troma gólmi stal najlepším strelcom mužstva. Prvé štarty za michalovské A-mužstvo si tento bombardér pripísal už v priebehu jari.