Michalovčania chcú už konečne skórovať

2017-08-05 15:12:44

Tretí pokus na strelenie prvého gólu v tejto sezóne Fortuna ligy budú mať michalovskí futbalisti dnes večer na podbrezovskej pôde. Zemplínčania ako jediní v súťaži zatiaľ neskórovali a na Horehroní to budú chcieť zmeniť. Práve Podbrezová je posledným mužstvom, ktoré žlto-modrí v lige zdolali. V apríli zvíťazili v Zelpo aréne presvedčivo 4:1. Podarí sa im tento husársky kúsok zopakovať?

Nadviazať na apríl

V spomínanom víťaznom zápase uzavrel gólový účet Stanislav Danko, ktorý si na tento súboj spomína veľmi dobre. „Vtedy sme podali výborný výkon, boli sme lepší ako domáci a zaslúžene sme nad nimi triumfovali. Podbrezová vtedy nehrala v najlepšej forme a my sme to využili. Dúfam, že dnes na tento zápas nadviažeme a opäť si z jej pôdy nejaký bod odvezieme,“ zaželal si Danko, ktorý naposledy na Horehroní iba striedal, teraz by v základnej zostave MFK Zemplín nemal chýbať. Absentovať však bude určite stopér Ladislav Šosták, ktorý si zranil achilovku, i dlhodobý maród Martin Regáli.

Súpera poznajú

Po úvodných dvoch kolách novej sezóny majú Michalovčania na svojom konte jeden bod, ktorý získali pred týždňom v Nitre. Podbrezová je stále na nule, keď tesne podľahla Dunajskej Strede aj Trnave. Oba celky tak stále čakajú na prvé tohtosezónne víťazstvo. „V Podbrezovej to bude o to náročnejšie. Vieme, čo nás tam čaká, súpera poznáme. Hrá agresívny futbal a má nebezpečné štandardné situácie. Na to si musíme dať najväčší pozor. Keď však budeme hrať svoju hru a predvedieme zodpovedný výkon ako naposledy v Nitre, máme šancu na úspech. Už len zlepšiť koncovku a bude to dobré,“ dodal Danko, 23-ročný michalovský stredný záložník.

Zdroj: denník Korzár