V Žiline sme zaknihovali dvojgólovú prehru

2015-09-27 12:00:00

Na ihrisku veľkého favorita prehrali Michalovčania 0:2, za domácich sa presadili Jaroslav Mihalík a László Bénes.

Zo žilinskej pôdy sa michalovskí futbalisti vrátili z prázdnymi rukami. Slovenskému vicemajstrovi zo Žiliny podľahli v zápase 11. kola Fortuna ligy 0:2 (0:1).

Podľa očakávania sa od úvodných minút zápasu Žilinčania usadili na polovici nováčika. Ako prvý sa pokúšal o zmenu skóre Mihalík, ale s jeho streleckým pokusom si bez problémov poradil Kelemen. Michalovský gólman musel byť v strehu aj o deväť minút neskôr pri technickom zakončení Bénesa, ktorý takisto poľahky zneškodnil. Pri ďalšom pokuse Káčera ani zasahovať nemusel, pretože domáci stredopoliar vystrelil spoza šestnástky nad. V 18. minúte dali v ofenzíve o sebe vedieť aj hosťujúci futbalisti, po rýchlom protiútoku Mensah vystrelil nad Volešákovu bránu. Potom nezapršalo ani po priamych kopoch Paura a Danka. Zemplínčania odolávali polhodiny, presne v 30. minúte sa po krásnom centri Čmelíka na zadnú žrď presadil nabiehajúci Mihalík, ktorý zblízka nedal Kelemenovi žiadnu šancu - 1:0. Aj po otváracom góle pokračovali "šošoni" v aktívnej hre, ale rožky vystrkovali aj hostia, keď raz po Turíkovej uličke včas zasiahol pred Nworahom Volešák a potom Turíkovu strelu zblokoval domáci obranca. Do prestávky však už žiadny gól nepadol.

Hneď na začiatku druhého dejstva po rohu Bénesa Škriniar hlavičkoval veľmi nepresne, potom nedorozumenie v zadných radoch domácich nevyužil Danko, ktorý vysoko prestrelil. Po hodine hry prízemná strela Pečovského išla tesne vedľa pravej žrde Kelemenovej svätyne. Prevaha tímu spod Dubňa bola v 70. minúte korunovaná dôležitým druhým gólom, o ktorý sa postaral mladík Bénes, keď z vyše 20 metrov ľavačkou krásnou strelou prekonal Kelemena - 2:0. Štvrťhodinu pred koncom mohli hostia zdramatizovať duel, keď po osi Mensah - Bayón - Nworah sa k zakončeniu dostal striedajúci Kunca, ktorý však prestrelil bránu. V 81. minúte zmaril Kelemen gólovú šancu Exmichalovčanovi Škvarkovi, na opačnej strane v obrovskej šanci neuspel Mensah a neujala sa ani jeho následná dorážka. V závere ešte obe mužstvá predviedli niekoľko zaujímavých akcií, ale už z nich nezapršalo.

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 30. J. Mihalík, 70. L. Bénes

ŽK: 15. Mazáň, 24. Vavro - 45+. Mensah, 55. Bayón, 66. Perez

Rozhodoval: Mastiš - 1 259 divákov

MŠK: Volešák - Paur (71. Špalek), Vavro, Škriniar, Mazáň - Pečovský - Čmelík (78. F. Hlohovský), Káčer (61. Škvarka), A. Bénes, J. Mihalík - Wiliam

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák - M. Koscelník (71. D. Kunca), Turík (46. Bayón), S. Danko, Mensah - Nworah (76. Kerič)

Hlasy trénerov:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Chlapci sa snažili otvoriť zavretú obranu súpera, v prvom polčase sa im to darilo menej, pretože sme nemali dostatok centrov, v druhom polčase už to bolo lepšie. Chalani dali gól na 2:0 a zápas v pokoji dohrali. Pre nás je dôležité, že sme po dueli v Trenčíne dokázali zvládnuť zápas fyzicky, aj prechod z umelej na prírodnú trávu bol v poriadku. Vieme hrať ešte lepšie a v ďalšom zápase to budeme chcieť potvrdiť."

Vladimír Rusnák, asistent trénera Michaloviec: "Chceli sme hrať pozorne v defenzíve, čo sa nám aj čiastočne darilo. Snažili sme sa o kontry, brejkové situácie sme však nezakončili dobre. Za týždeň sme absolvovali tri ťažké duely a bolo vidno, že chlapcom chýbali sily. Žilina bola silná na lopte, potrestala naše chyby, dala pekné góly a jej víťazstvo je zaslúžené."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 3. októbra o 18.20 hod.: Trenčín - Michalovce (12. kolo)

Streda 14. októbra o 15.00 hod.: Rohožník - Michalovce (4. kolo Slovnaft Cupu)

Nedeľa 18. októbra o 14.00 hod.: Michalovce - Skalica (13. kolo)