Na prvú ligu po deviatich mesiacoch

2017-08-12 10:22:45

Dnes bude v Michalovciach menšia slávnosť. Veď prvoligový futbal sa vráti na tamojší štadión MFK Zemplín po dlhých 9 mesiacoch! Vo východoslovenskom derby Michalovce - Prešov zároveň hráči oboch tímov pokrstia novučičký trávnatý koberec.

Michalovčania odohrali posledný ligový duel na domácom štadióne 19. novembra minulého roku, keď podľahli Podbrezovej 1:3. Odvtedy sa doma predstavili iba raz 4. apríla, keď v úvodnom semifinálovom súboji Slovnaft Cupu podľahli Slovanu 1:2.

Zemplínčania počas uplynulých týždňov kompletne zrekonštruovali hraciu plochu. Pod nový trávnatý koberec pribudlo vyhrievanie, namontovali nový kamerový a turniketový systém, takže tamojší štadión prešiel výraznejšími zmenami.

Fanúšikovia i samotní hráči sa už nevedia dočkať prvého zápasu. Sú na tom podobne aj funkcionári? "Ja by som bol najradšej, keby už bola 22. hodina a doma by som sa vytešoval z peknej návštevy a najmä z troch bodov," s úsmevom zareagoval predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík a medzi slovami naznačil, že v posledných týždňoch mali všetci v Michalovciach viac než dosť práce. "Všetky zmeny nám dali zabrať. Ale pohľad na ten krásny trávnik je pre nás veľkým zadosťučinením, že námaha sa vyplatila."

Podpichli sme ho, či dobre osadili brány na ihrisku. Budú do nich padať góly? "Žrde si stavajú brankári, či nie? No dúfam, že stoja dobre a naši hráči sa začnú presadzovať v koncovke, ktorá im zatiaľ nevychádzala podľa predpokladov," zaželal si šéf michalovského futbalu.

Kamerový i turniketový systém už Zemplínčania vyskúšali, no ozajstným krstom prejde až pred a počas derby. Na všetko nové si treba zvyknúť, takže nebude prekvapenie, keď niektorí diváci budú "maturovať" pri vstupe na štadión. "Predpredaj lístkov sa celkom rozbehol, takže očakávam, že hoci bude televízny prenos, štadión bude pekne zaplnený - 3 až 3,5-tisíca divákov by mohlo prísť."

Michalovčania mali pôvodne odohrať prvý zápas už pred dvoma týždňami proti Nitre, no tráva nebola ešte dobre zakorenená, tak si s nováčikom vymenili domáce prostredie. "Teraz je už v poriadku, no i tak na hlavnej ploche hráči netrénovali celý týždeň. Prvý a jediný raz si na ňom zatrénovali deň pred zápasom s Prešovom," prezradil Štefan Laurinčík.

Zdroj: denník Šport