Pohárový žreb nám prisúdil Sninu!

2017-09-18 14:07:20

V pondelok 18. septembra krátko popoludní sa v bratislavskom sídle Slovenského futbalové zväzu uskutočnil žreb 4. kola našej najvyššej pohárovej súťaže, ktorá nesie názov Slovnaft Cup. Michalovčania dostali ozaj zaujímavého súpera z tretej ligy - MFK Snina. Môžeme sa tak tešiť na atraktívny súboj dvoch zemplínskych tímov, ktorý do mesta pod Vihorlatom určite priláka peknú divácku návštevu. Termín zápasu je streda 27. septembra, definitívne však ešte nie je potvrdený.

Sninčania, ktorí sú v treťoligovej tabuľke Východ aktuálne na treťom mieste, vyradili v pohári už troch súperov, postupne Ulič, Olcnavu a Pavlovce nad Uhom, pričom všetky zápasy hrali vonku. Ich trénerom je skúsený Jozef Štafura, rodák z Pavloviec nad Uhom žijúci v Strážskom, ktorý v minulosti viedol aj naše mužstvo. Špecifickú príchuť bude mať súboj aj pre našich dvoch hráčov Matúša Kiru a Jozefa-Šimona Turíka, ktorí práve v Snine začínali s futbalom a z tohto klubu do MFK Zemplín pred pár rokmi aj prestúpili. Nuž, čaká nás ozaj zaujímavý pohárový duel!

Tréner Anton Šoltis po žrebe skonštatoval: "Bude to pútavé stretnutie dvoch tímov z jedného regiónu, takže verím, že do Sniny príde veľa ľudí. Treťoligista bude húževnatý a ťažký súper, ale našim cieľom je jednoznačne postup do ďalšieho kola. Hrá o špicu vo svojej súťaži, má svoju kvalitu. Keďže poznám sninské prostredie, môžeme tam očakávať búrlivú atmosféru. Domáci sa na nás ako prvoligistu budú chcieť vytiahnuť, avšak naša pozícia nám velí postúpiť."

Žreb 4. kola Slovnaft Cupu - streda 27. septembra:

Snina - Michalovce, Soľ - Podbrezová, Bánová - Zvolen, Malženice - Skalica, Šimonovany-Partizánske - Inter Bratislava, Belá-Dulice - Ružomberok, Lučenec - Nitra, Lipany - Žilina, Medzev - Trenčín, Dubnica nad Váhom - Liptovský Mikuláš, Vydrany - Spišská Nová Ves, Námestovo - Trnava, FC Petržalka - Poprad, Borčice - Lokomotíva Košice, Myjava - Slovan Bratislava, Hrušovany - Dunajská Streda

*hrá sa na jeden zápas, v prípade remízy rozhodne o postupujúcom penaltový rozstrel