V derby znovu bez gólu a bez bodu

2017-11-04 12:21:32

Ani v druhom vzájomnom meraní síl v tejto sezóne michalovskí hráči nenašli recept na východniarskeho rivala z Prešova. V piatok večer zaknihovali na trávniku v Poprade, kde svoje domáce duely hráva 1. FC Tatran, najtesnejšiu prehru 0:1, navlas rovnakú ako v auguste na domácom štadióne. Kým v prvom prípade sa „katom“ žlto-modrých stal Roland Černák, tentoraz nás „potopil“ Martin Luberda, pre ktorého to bol vôbec prvý gól v najvyššej súťaži.

Michalovčania si pred prestížnym derby verili, sebavedomie im vlialo minulotýždňové domáce víťazstvo nad Podbrezovou v pomere 2:1. Aj keď nastúpili bez skúseného Miroslava Božoka (stál pre päť žltých kariet) a kapitán Igor Žofčák nastúpil so sebazaprením (napokon vydržal na ihrisku len polčas, z predošlého zápasu má nakopnuté rebrá), chceli pod Tatrami zabodovať. Ostalo však len pri slovách. Proti súperovi, ktorý bol určite zdolateľný, podali slabý výkon.

„Zápas nám vôbec nevyšiel. Prvý polčas bol ešte ako tak podľa našich predstáv, aj keď šancí sme nemali veľa. V druhom sme však rýchlo dostali gól, na ktorý sme nevedeli reagovať, preto sme prehrali,“ rozhovoril sa po stretnutí sklamaný stopér MFK Zemplín Peter Kavka, ktorý po Žofčákovom odstúpení z hry dohral zápas s kapitánskou pásku na rukáve.

„Šoltisovci“ inkasovali gól po štandardnej situácii, čo sa im v tejto sezóne nestalo prvýkrát. Po vymyslenom faule zahral Černák trestný kop, na ktorý si nabehol Luberda a strelou popod Bieszczada skóroval. Kavku ako piliera defenzívy tento fakt nepotešil. „Pri štandardných situáciách je úloha jednoduchá. Každý brániaci hráč si musí prebrať svoj priestor a hráča a ísť do toho naplno. My to niekedy vypúšťame a doplácame na to. Je to o zodpovednosti každého jedného hráča,“ uviedol košický rodák.

Aj keď po inkasovanom góle sa Michalovčania usadili na polovici Tatrana a „domácim“ loptu takmer nepožičali, ich ofenzívna hra bola slabučká. „Vpredu to bolo z našej strany sterilné. Mali sme tam možno jeden závar a dve hlavičky, čo je na celý zápas veľmi málo. Tobôž, keď sme inkasovali gól v úvode polčasu. Vtedy je potrebné vypracovať si nejaké tutovky a aspoň jednu z nich premeniť. My sme sa nedostali do žiadnej, preto sme nemali nárok na zisk bodov,“ skonštatoval Kavka.

Michalovské čakanie na premiérové víťazstvo nad Prešovčanmi na najvyššej úrovni tak stále trvá. „Neviem povedať, prečo nám to s Prešovom nejde. Tabuľkové postavenie nám velilo získať s Tatranom minimálne bod. Jeho hráči hrajú jednoduchý futbal a na nás to bohužiaľ platí,“ zakončil debatu 26-ročný obranca.