Bude defenzíva opäť základom úspechu?

2015-09-23 12:00:00

V Michalovciach sa dnes predstaví najslávnejší slovenský klub - ŠK Slovan Bratislava.

Do tohto stretnutia pôjdu oba tímy v odlišnej pozícii. Michalovce počas uplynulého víkendu nečakane vyhrali v Trnave 1:0, dosiahli prvé víťazstvo vonku v najvyššej súťaži, odpútali sa z dna tabuľky a prejavilo sa to aj na atmosfére v šatni. Naopak, belasí len remizovali doma s Trenčanmi 0:0, hoci mali dostatok príležitostí na skórovanie. Bol to pre nich druhý súboj po sebe bez plného bodového zisku. "Čaká nás úplne iný súper, akým bol Trenčín. Michalovce budú asi defenzívnejšie naladené. My musíme hrať rýchlo, presne a byť pokojnejší v zakončení," povedal nám útočník Slovana Adam Zreľák, ktorý dal v tejto ligovej sezóne zatiaľ dva góly. Na ďalší čaká od konca augusta. "Pripravovali sme sa na obrannú hru súpera. Každopádne chceme získať tri body," doplnil reprezentant v kategórii do 21 rokov.

Zemplínčanom sa už uzdravil tvorca hry a najlepší strelec uplynulej sezóny Španiel Samuel Garcia Bayón, ale jeho štart proti Slovanu je otázny. Michalovčania sa tešia na futbalový sviatok v podobe duelu s osemnásobným slovenským majstrom. "Ku každému súperovi pristupujeme pokorne a so všetkou úctou, či už hráme proti lídrovi alebo poslednému. To vštepujem svojim zverencom od môjho príchodu do klubu. Žiadneho rivala nepodceňujeme, ale ani sa nechceme nikoho báť. Vieme, že nás čaká súboj proti veľkému tímu s množstvom hviezd a úplne iným rozpočtom, ako máme my. Každý súper sa však dá zdolať. Ak zvolíme dobrú taktiku, tak úspech príde, podobne ako sa nám to podarilo naposledy v Trnave," povedal pre Šport kouč Michalovčanov František Šturma. Ten už môže počítať aj s uzdraveným stopérom Oliverom Podhorinom.

MOTÍV ZÁPASU

MFK Zemplín čaká druhý zo štyroch duelov proti jasným favoritom. V sobotu vyhral v Trnave, dnes sa na jeho pôde premiérovo v najvyššej súťaži predstaví slávny Slovan. V Michalovciach by na tribúny mohla prísť početná divácka kulisa zvedavá nielen na svoj obľúbený tím, ale aj na herný prejav belasých vedených Cyperčanom Nikodimosom Papavasiliom.

CHÝBAJÚ

Michalovce: Turík (choroba), Regáli (zranenie)

Slovan: Mészáros, Simovič, Čikoš, Mucha (zranenie)