Gallo chce presvedčiť Šturmu, že patrí naspäť

2015-09-22 12:00:00

V zostave košickej Lokomotívy sa v poslednom období okrem Patrika Maceja a Adriána Leška objavuje aj bývalý kapitán MFK Zemplín Michal Gallo.

Už štvrtý zápas odohral za košickú Lokomotívu skúsený stopér Michal Gallo. Ten hrá za tento tím na základe dohody o striedavom štarte s prvoligovými Michalovcami. Aj vďaka nemu sa hra v defenzíve ešte viac zlepšila. Loky neinkasovala gól v ostatných dvoch stretnutiach. No zatiaľ, čo s Popradom vyhrala 2:0, na pôde nováčika zo Spišskej Novej Vsi to stačilo len na zisk jedného bodu (0:0).

Po víťazstve nad Popradom prišla remíza so Spišskou Novou Vsou. Ako by ste zhodnotili zápas proti nováčikovi?

Michal Gallo: "Išli sme do stretnutia s tým, že chceme vyhrať. Mali sme viac stopercentných šancí ako súper, bohužiaľ, nepodarilo sa nám dať gól. Našťastie sme ani neinkasovali."

Beriete to ako získaný bod, alebo stratené dva body?

"Ťažká otázka. Po priebehu zápasu to skôr berieme ako dva stratené body."

Každopádne, v posledných štyroch zápasoch ste inkasovali len dvakrát, to nie je zlá štatistika. Ďalšie udržané čisté konto teší. Vás ako stopéra asi dvojnásobne, je to tak?

"To nás trošku teší, že aspoň tá nula je na konte inkasovaných gólov druhýkrát po sebe. Snáď v tom budeme pokračovať. Chalani sú v pohode, rozumieme si, niektorých som poznal, proti iným som hrával. Nemám s nimi žiadny problém. Ako tím pracujeme celkom dobre, škoda, že výsledky neboli ešte lepšie."

Zmerali ste si sily so všetkými nováčikmi. S Tepličkou ste vyhrali, v Haniske prehrali, v Spišskej Novej Vsi sa duel skončil nerozhodne. Ktorý z týchto súperov bol najnepríjemnejší?

"Zahrniem do toho ešte aj Poprad, s ktorým sme vyhrali, no napriek tomu hral podľa mňa najlepšie. Oni totiž chceli hrať futbal a vzadu sme mali viac práce. Osobne mám radšej práve takéto zápasy. Naopak, neobľubujem taký typ stretnutia, aký sme odohrali v Haniske, kde sme mali vysoké držanie lopty, tlačili sme ich a oni hrali len na kontry. To je pre mňa ako stopéra nepríjemný zápas, len sledujem našich chalanov, ako hrajú a musím byť neustále v strehu. V Haniske to bol teda zvláštny, nepríjemný zápas."

V tabuľke ste predbehli Rimavskú Sobotu a poskočili na desiatu priečku. Napriek nie najlepším výsledkom v úvode sezóny je to pomerne tesné. Sledujete tabuľku, alebo sa viac venujete svojim výkonom?

"Stále sa koncentrujeme hlavne na naše výkony. Chceme vyhrávať, radi by sme vyhrali každý jeden zápas. Tá horná šestka určite nie je nereálna. Záležať bude od toho, ako sa nám bude dariť, koľko bodov získame. Odstup nie je nejaký veľký, no ak nebudeme pravidelne bodovať, súperov nad nami nedoženieme."

Za Lokomotívu by ste mali hrať minimálne do konca jesene. Ako momentálne vyzerá váš tréningový plán?

"Áno, v Loky som na báze striedavého štartu, je tam dohoda medzi klubmi, že budem na jeseň chodiť hrávať za Lokomotívu. Trénujem podľa toho, ako sa dohodneme. Dva, tri tréningy absolvujem v Lokomotíve a jeden, dva tréningy v Michalovciach. Je to podľa dohody v daný týždeň, podľa toho, ako hráme my, ako hrajú Michalovce."

S akými cieľmi ste prišli do Lokomotívy?

"Určite chcem presvedčiť trénera Šturmu, že patrím naspäť, že viem hrať futbal. Aj v Lokomotíve chcem vyhrať každý jeden zápas a postúpiť s tímom do prvej šestky."

Zdroj: fclokomotiva.sk