Góly dávali len domáci, predsa nevyhrali

2017-11-29 09:27:07

Dobrú formu chytili v závere jesennej časti michalovskí futbalisti, ktorí v posledných piatich zápasoch prvej ligy získali až osem bodov. Ten posledný vo včerajšom domácom vystúpení s Trenčínom, s ktorým remizovali 1:1. Aspoň bod pre MFK Zemplín zariadil štvrťhodinu pred koncom Stanislav Danko, pre ktorého to bol premiérový gól v aktuálnom ročníku.

Odohrali vynikajúci zápas

Zemplínčania nastúpili do stretnutia nabudení sobotňajším víťazstvom v Zlatých Moravciach a Trenčania sa museli poriadne obracať. Keby v úvodnej desaťminútovke premenili veľké šance Koscelník a Danko, mohlo byť rýchlo vymaľované... „Odohrali sme vynikajúci zápas, chlapci išli za víťazstvom do posledných sekúnd. Súboj mal veľmi dobrú úroveň, hralo sa hore-dole, chýbala tomu len lepšia divácka kulisa. Mali sme výborný prvý polčas, asi najlepší v tejto sezóne na vlastnom trávniku. Vypracovali sme si dostatok gólových príležitostí, ktoré sme však nepremenili,“ povedal Anton Šoltis, tréner žlto-modrých. Slabšiu úvodnú štvrťhodinu jeho zverencov po nástupe zo šatní potrestali hostia otváracím gólom. Po štandardke nešťastne poslal loptu do vlastnej brány Kavka. „Škoda tejto situácie, ale taký je futbal. Podarilo sa nám však vyrovnať a znovu zabodovať.“

Futbal im chutil

Futbal sa hrá na góly, a hoci ich Michalovce dali včera dva a Trenčín ani jeden, museli sa domáci zmieriť iba s remízou. „Pred stretnutím by sme bod brali, ale teraz sa nám máli. Chlapci sa presvedčili, že futbal hrať vedia. Proti Trenčínu im chutil a na našu hru sa dalo pozerať. Myslím si, že aj ľudia mohli byť spokojní,“ skonštatoval Šoltis, ktorého úroveň dohrávky potešila. „Obe mužstvá chceli zvíťaziť, preto sa hralo útočne až do záverečných sekúnd. Trošku som mal obavy, keďže sme prvýkrát hrali v novom rozostavení, ale zvládli sme to veľmi dobre. Proti kvalitnému súperovi sme získali cenný bod, hoci sme mohli aj tri, ale nemáme sa na čo sťažovať. Verím, že do konca jesene v zostávajúcich dvoch dueloch si ešte nejaké body na svoje konto pripíšeme,“ dodal Šoltis, ktorý sa musel proti AS zaobísť bez dvoch krajných hráčov Martina Kolesára a Miroslava Božoka.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov