Ako prví dobyli nový trnavský štadión

2015-09-22 12:00:00

Michalovce prvýkrát v lige neinkasovali ani jeden gól, po zápase im priaznivci Spartaka zatlieskali.

Uplynulá sobota sa do kroniky michalovského futbalu zapíše veľkými písmenami. Prvoligový MFK Zemplín v ten deň dosiahol veľké víťazstvo. Na horúcej pôde trnavského Spartaka v zápase 10. kola Fortuna ligy dosiahli nesmierne cenné víťazstvo 1:0, o ktoré sa postaral presným zásahom Stanislav Danko, keď domáceho gólmana Ľuboša Kamenára prekonal v 25. minúte. Pre Zemplínčanov to bola vôbec premiérová výhra na ihrisku súpera v najvyššej súťaži a dokonca sa stali prvým tímom, ktorý dokázal dobyť novučičkú City Arenu!

Takto si to predstavovali

Michalovského kormidelníka Františka Šturmu po zápase potešil nielen trojbodový zisk, ale aj fakt, že jeho mužstvo prvýkrát v prebiehajúcej prvoligovej sezóne neinkasovalo ani jeden gól. Prispelo k tomu aj zaradenie novej posily – gruzínskeho reprezentanta Akakiho Chubutiu – do stredu defenzívy? „Akaki priniesol do našich zadných radov pokoj a skúsenosť, ale veľký podiel na tom má aj brankár Marián Kelemen, ktorý odchytal veľmi dobrý zápas a podržal nás. Defenzíva sa trošku zlepšila a zocelila. Ale nebolo to len o stopérovi a brankárovi, všetci hráči pracovali v defenzíve veľmi dobre,“ skonštatoval Šturma. Aj v ofenzíve mali žlto-modrí veľkú oporu v podobe nigérijského útočníka Petra Nworaha, ktorý za hodinu svojho pobytu na ihrisku zviedol s domácim stopérom Milošom Nikoličom veľké množstvo tvrdých osobných súbojov. „Urobil vpredu neskutočne veľa práce, ale nechcem vyzdvihovať jednotlivcov. Podali sme výborný tímový výkon, presne takto sme si to s trénerskými kolegami predstavovali,“ doplnil Šturma.

Veľký sviatok

Ako sa rodí víťazstvo michalovského nováčika, vďaka ktorému sa odpútal z poslednej priečky v tabuľke, mohli vidieť diváci na celom Slovensku, pretože súboj z Trnavy odvysielala v priamom prenose televízia Dajto. Motivoval hráčov MFK Zemplín aj fakt, že hrali pred kamerami? „Na túto tému sme sa s chlapcami vôbec nebavili. Skôr ich motivoval štadión, na ktorom hrali, aj to, že domáci na ňom ešte neprehrali. Musím povedať, že je to ozaj nádherný stánok, bol to pre nás veľký sviatok zahrať si na ňom. A veľmi ma potešilo, že po záverečnom hvizde nám domáci diváci za predvedený výkon zatlieskali,“ pokračoval lodivod mužstva od Laborca. Víťazstvo v slovenskom Ríme môže byť pre Michalovce obrovskou vzpruhou pred zajtrajším súbojom so slávnym Slovanom Bratislava na vlastnom trávniku (o 20. hodine). Ako na tohto súpera s hráčmi ako Mucha, Milinkovič či Vittek? „Každý súper je iný, ale s každým sa dá hrať, ak to chlapci pojmu tímovo a budú si plniť všetky povinnosti. Bude to trošku aj o šťastí, v Trnave sa k nám konečne naklonilo, pretože v predchádzajúcich zápasoch nám neprialo.“

Zdroj: denník Korzár