Róbert Kovaľ: Vraciam sa domov

2018-02-01 18:38:45

Tvorca hry a bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska Róbert Kovaľ bude počas jarnej časti Fortuna ligy hosťovať v Michalovciach, kam prišiel z Dukly Praha.
Je pre vás príchod do Michaloviec pravým návratom domov?
Dá sa to tak povedať, v Michalovciach som pričuchol k seniorskému futbalu, práve odtiaľ som išiel do českej ligy. V klube však stále zostali viacerí bývalí spoluhráči či už z áčka, alebo z dorastu. Aj vďaka nim sa vraciam domov.

Ktorí to sú? Martin Regáli, Stano Danko, Martin Koscelník alebo Jozef-Šimon Turík. S nimi trávim najviac času aj teraz, keď sme na sústredení v Poľsku. Nie je to však tak, že by som ich roky nevidel. Práve naopak, často sme si volali a stretávali sa, keď som prišiel z Prahy naspäť domov.

A neskúšali to na vás už v minulosti, aby ste sa vrátili do MFK Zemplín, keď už klub medzitým postúpil do Fortuna ligy? Áno, boli tam nejaké pokusy, ale všetko som to bral v rámci zábavy. Chalani boli prekvapení, keď sa dozvedeli, že prichádzam hosťovať do Michaloviec.

Dohodli ste sa na pol roka? Presne tak, v lete ma chcú vidieť naspäť v Dukle Praha a potom sa uvidí, čo ďalej. S Duklou mám ešte zmluvu na ďalšiu sezónu.

Z Michaloviec ste odchádzali ako veľký talent, no dnes ste už skúsený hráč a potenciálna opora na ihrisku. Ste pripravený na túto úlohu? Som, hoci v Dukle som vinou zranení veľa neodohral. Mám však viac skúseností ako pred rokmi a ak mi bude zdravie slúžiť, verím, že budem aj oporou tímu.

Čo vám predostrel pri prvej debate tréner Anton Šoltis, prípadne vedenie klubu? S trénerom som hovoril o tom, kde sa na ihrisku cítim najlepšie. Je to presne v strede, či už ako osmička alebo desiatka. V Dukle som však hrával aj na kraji stredovej formácie, tak je len na ňom, kam ma napokon postaví. Vedenie klubu ma pozná, hovorili sme telefonicky, vedia, čo môžu odo mňa očakávať.

Zdroj: fortunaliga.sk

Foto: Róbert Andrejov